Igazi Rómeó és Júlia-történetnek lehetnek részesei a lakók Újpalotán, a Páskomligeti lakóparkban. A drámának szinte az egész ház részese már, a fiatal férfi jellemzően egy tízemeletes ház előtt kiabál fel szerelmének, aki őt az erkélyről hallgatja. Az eseményekről megoszlanak a vélemények.

Újragondolt Rómeó és Júlia

Az egyik kerületi Facebook-csoportban írt egy helyi lakos arról, hogy a Páskom parkban egy újragondolt modern Rómeó és Júlia-történet bontakozik ki a szemük előtt. A szerelmesek ugyanis nem olyan rég szakíthattak, amit a fiú képtelen feldolgozni, emiatt valahogy mindig a lány lakása előtt köt ki, és onnan próbálja meggyőzni őt, hogy ne hagyja el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Másik fiút szeret

„Rómeó kiabál fel az emeletre Júliának, aki állítólag most egy másik fiút szeret, mert neki egyéb adottságai vannak. De Rómeó még mindig fülig szerelmes szíve választottjába. Annyira megható a történet, hogy nincs szívünk rendőrt hívni rá” – kezdte egy helyi lakó.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Dráma esténként

Elmondása szerint este 9-kor kezdődött az egész dráma és a ház lakói közül sokan az erkélyen ülve hallgatták az előadást, amit néha a rendőrség azért megszakított a maga eszközeivel.

Elviszik a rendőrök, majd visszajön

„Átlagosan 2-5 óránként érkeznek a rendőrök, van, hogy magukkal viszik a szerelmest, de körülbelül 40 perc és újra visszatér. Nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem bűnös. Semmi rosszat nem csinált. A fiú azt mondta, hogy 10 órát ült a fogdában, éhes, és szomjas, viszont annyira szereti a lányt, hogy simán ülne érte 5 évet is” – folytatta szem- és fültanú.

Mindig kitalál valamit

Az aktuális kiselőadás körülbelül egy órán belül a végéhez érkezett, a lakók pedig pihenőre térhettek. Kérdéses azonban, hogy a férfi legközelebb mit talál ki, mennyire leleményes, hogy elnyerje a nő szívét, írta a Metropol.

Tiltakozás a kormányfő házánál

Máshol sem könnyebb az élet. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy esélyük sem volt azoknak a demonstrálóknak, akik a kormányfő budai házánál szerettek volna tiltakozni: a rendőrség gyorsan közbelépett. Így most már lényegében egy légy sem juthat be az érintett útszakaszra.

Ezt tervezték volna

„Azért vagyunk itt most a Cinege úton a bajtársaimmal, mert eredetileg Orbán Viktor kilakoltatása címmel tüntetést, demonstrációt szerveztünk” – jelentette ki a különféle megmozdulásairól és akcióról ismertté vált Szabó Bálint. 

Aztán érkeztek a rendőrök.

A férfi – aki ellen több büntetőeljárás is folyik – azt mondta, az volt a szándékuk, hogy a kormányfő háza előtt zenés ébresztővel, illetve egy szimbolikus, kordonépítéssel vagy kerítéshúzással tiltakozzanak a kormány, illetve Orbán Viktor „személyes” politikája ellen. Később azonban rendőrök érkeztek a helyszínre, akik lezárták a területet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció