A forgalommal szemben akart felhajtani az autópálára egy veszélyes anyagot szállító kamion sofőrje, a szemből szabályosan érkezők alig győztek lehúzódni, hogy elkerüljék a balesetet az M30-as autópályán.

Rengeteg a hasonló eset

A hajmeresztő jelentet felvette az egyik autós kamerája. A szabálytalan kamionos később félreállt, majd nem sokkal később hátratolatott, és végül ugyanarra elhagyta a sztrádát. Ezt a pályaszakaszt október végén adták át, azóta rengeteg szabálytalan autósról készült ott videó. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Jött is autó

A sofőrt az sem zavarta egyáltalán, hogy a forgalom elől elzárt területen felhajt, és úgy kanyarodik fel nagy ívben, hogy mindkét sávot teljesen eltakarja. A felvételen az is látszik, hogy nem sokkal később érkezik egy fehér kocsi, ami a belső sávba húzódik, nehogy belerohanjon a szabálytalanul közlekedő kamionosba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Hátratolatott

A képtelen manőver azonban ezzel még nem ért véget: a kamionos ezt követően megállt az út szélén, majd érhetetlen módon visszatolatott és lehajtott az autópályáról.

Videón a sokkoló eset:

Szeptember végén az M43-ason történt hasonló eset

A BudapestKörnyéke.hu is megírta, hogy az autópálya ellentétes oldalára akart felhajtani egy idős férfi, szeptember végén az M43-as autópályán. A sztrádáról lekanyarodók időben észrevették és eléálltak, az öregúrnak nem tetszett, hogy nem akarták felengedni az útra.

Behajtani tilos

Az eset szerdán történt az M43-as autópályán, ahol egy 86 éves férfi a forgalommal szemben akart felmenni a sztrádára. Vélhetően egyáltalán nem tűnt fel neki egyszerre két behajtani tilos tábla. 

Nem tetszett neki

Az autópályáról lehajtó egyik autós ezt észrevette, eléállt és lefotózta az esetet. Az Autópályahirek.hu oldal szerint az öregnek nem tetszett, hogy nem engedik fel a sztrádára „ő akkor is fel akart menni” – írták.

Elhajtott

Végül az összegyűlt autósok meggyőzték az öreget, hogy forduljon vissza, jobb lesz az mindenkinek. A férfi autóba ült és elhajtott.

A 87-es úton is a forgalommal szemben manőverezett egy autó

Az esetről a Kékvillogó is beszámolt, mint megírtuk az életveszélyes manőver ezúttal a 87-es főúton történt, a szabálytalanul közlekedő sofőr balesetet is okozott Szombathely közelében.

Elvesztette az uralmát a kocsi felett

A Fiatot vezető férfi eltévesztette az M86-os felhajtóját és szembe hajtott a forgalommal. Egyébként másfél éve ugyanitt történt hasonló, sérüléses baleset, írta meg a 112press.hu.

Átlépte a záróvonalat

A portál az eset kapcsán azt írja, hogy a Győr felé tartó autó az Ipari út kereszteződése után átlépte a záróvonalat, majd az M86-os felől érkezők sávjában haladt, szemben a forgalommal, kis idő múlva pedig egy autóval ütközött össze. A szabályosan közlekedő sofőr megpróbált kitérni az érkező jármű elől, ám autója lesodródott az útról és a töltés alján, egy fa tövében állt meg.

A vétlen sofőr súlyosan megsérült

A forgalommal szemben közlekedő férfi könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet, a vétlen sofőrt azonban súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó a helyszínről

Fotó: 112press.hu

Hasonló baleset történt 2019. áprilisában

A lap arra is emlékezetet, hogy két hete született ítélet egy 2019. áprilisi baleset ügyében, ami ugyanitt történt, ráadásul hasonló körülmények között. Akkor egy román sofőr a 87-es számú főúton -ahol a 87-es számú főút és az M86-os számú út csomópontja került kialakításra – nem követte Mercedes kisbuszával az út vonalvezetését, hanem a „Kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítása ellenére a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen áthajtva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy Lancia személygépkocsival.

Eltiltották a járművezetéstől

A baleset következtében a vétlen többszörös sérüléseket, többek között nyolc napon túl gyógyuló – 60 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérülést, szegycsonttörést szenvedett. A vádlottat távollétében 375. 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Járásbíróság. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: TV2 Tények