Egy édesanya vesztette életét tragikus körülmények között egy budapesti önkormányzati lakásban. Az asszonyt zuhanyozás közben rázta meg az áram. Az önkormányzat elismerte felelősségét.

Kétszer is jelezték a problémát

Kétszer is jelezte egy zuglói önkormányzati lakás bérlője a polgármesteri hivatalnál, hogy ráz a bojlerük. Mire azonban a polgármesteri hivatal által kirendelt szerelő felhívta őket időpont egyeztetés miatt, már halálos áldozatot követelt a hiba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sikítás a fürdőszobában

András, a férj csak egy sikítást hallott a fürdőszobájukból, és mire odaért, a felesége eszméletlenül feküdt a kádban, teste rángatózott. A férfi azonnal a nappaliba vitte az asszonyt, kihívta a mentőket, és megkezdte Katalin újraélesztését.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átvették az újraélesztést

A helyszínre siető mentősök átvették tőle az újraélesztést, és még 40 percig folytatták, de nem jártak sikerrel. Katalin 2020. április 22-én életét vesztette – írta a Ripost.

Felcserélt kötés okozta a tragédiát

A rendőrség nyomozást rendelt el, hogy megállapítsák, ki a felelős. Katalin halálát áramütés miatti szívmegállás okozta. A szakértő azt is megállapította, hogy a lakás elektromos hálózata elavult, és feltárta, hogy valahol a falban, rejtetten egy hibás, felcserélt kötés vezetett a tragédiához.

Felfüggesztették az eljárást

Mivel azonban azt nem tudták megállapítani, hogy ki volt az elkövető, a rendőrség felfüggesztette az eljárást. Az önkormányzatnál nem volt nyoma annak, hogy a megelőző években elektromos munkálatok zajlottak volna a lakásban, a korábbi bérlő pedig, aki esetleg azonosítani tudta volna a kontármunka elkövetőjét, időközben meghalt.

Megrendelték a vizsgálatot

Az önkormányzat már a tragédia napján megrendelte a bojler vizsgálatát, a szerelőcég képviselője a haláleset utáni napon hívta fel időpont egyeztetésre a férjet.

Megállapodás a cél

A zuglói önkormányzat elismerte a felelősségét, bár hozzátette: a bérleti szerződés alapján a bérlő vállalta a lakás felújítását és a hibák elhárítását. Jelenleg a kártérítés összegéről próbál megegyezni Katalin családjával.

Így halt meg egy 10 éves kislány Hajmáskéren

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy egy hajmáskéri család tízéves kislánya ugyancsak fürdés közben szenvedett halálos áramütést.

Hibázott a villanyszerelő

Itt is egy felújítási munka közben kötötte össze fordítva a vezetékeket a villanyszerelő még 2021 januárjában. Emiatt és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a fűtésrendszer és a gázvezeték hálózati feszültség alá került.

A fémpolc okozta a tragédiát

A kislányt az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz érve érte az áramütés. Az ügyészség az 52 éves vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltását indítványozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció