Egy 50 év körüli érdi férfi szombat hajnalban ment fürdőzni a Balatonba, elmerült, ám vissza már nem tért.

Drónokkal kutatták

Ezután a tervére értesítette a rendőrséget, a hatóságok pedig drónok segítségével álltak neki a kutatásnak, írja a Bors.

Balatonszemesnél került elő

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Orbán Zoltán elmondta, a férfi holtteste szombat délután került elő Balatonszemesnél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudott úszni

Az idegenkezűség gyanúját egyből kizárták, a férfi feltehetően nem tudott úszni, így történhetett a tragédia.

Pár napja piásan hajókázott egy férfi

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a vízirendőrök 2023. június 15-én 20 óra 19 perckor a Siófok előtti vízterületre mentek, mivel onnan egy műszaki hibás kisgéphajóról érkezett bejelentés, a hajó ugyanis lerobbant.

Piás volt

A hajóvezetőnél felmerült az ittasság gyanúja, ezért – miután utasával együtt a kikötőbe vontatták – előállították mintavételre. A 42 éves budapesti férfi ellen az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét elvették.

Volt már ilyen

Egyébként ez nem az első olyan eset, hogy valaki piásan merészkedik a Balaton vízére. Tavaly ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy vitorlás kishajót vezető férfi ellen.

Balatonfüreden történt

A vádirat szerint a 32 éves balatonfüredi férfi 2022. június 25-én este alkohol fogyasztását követően, ittasan vezette gépi meghajtással haladó vitorlás kishajóját a Balatonon Balatonfüred térségében, amikor a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták.

Nem volt engedély sem nála

A férfi az ellenőrzéskor a hajóvezetői engedélyét sem tudta felmutatni az intézkedő rendőröknek. Az ügyészség akkor a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés és vízi járművek vezetésétől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

Fonyódon is ittasan vezettek egy vitorlást

2020 júniusában az egyik balatonfüredi kikötőben barátait várta a férfi, eközben pedig több deciliter bort fogyasztott el. A társaság aztán a késő délutáni órákban indult útnak, a hajó vezetésére képesítéssel és engedéllyel rendelkező férfi közvetlenül az indulás előtt is ivott szeszes italt.

Homokpadra futott

A férfi a nyílt vízen hajózva tovább folytatta az italozást, így közepesen ittas állapotban indította be a hajó motorját, amikor a működtetése a viharos időjárás miatt szükségessé vált. A hajót végül a vízirendészet munkatársai szabadították ki az esti órákban, mivel a balatonlellei kikötő közelében homokpadra futott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán