Vasárnap délelőtt a 8. kerületi Orczy téren egy szabálytalanul közlekedő furgont borított fel egy taxi, közölte a BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítója.

Át a piroson

Mint mondta az egyik ázsiai étterem ételfutárja a Baross utcán haladt a Kőbányai út felé, amikor a sofőr a piros jelzést figyelmen kívül hagyva áthajtott a csomóponton. Neki jobbról, az Orczy út felől zöld jelzésen éppen ekkor ért a kereszteződésbe egy Volkswagen ID4 elektromos meghajtású taxi, amelynek vezetője nem számított a balról érkező járműre, így már nem tudta elkerülni az ütközést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felborult

A taxi a furgon jobb oldalába hajtott, amitől a kisteherautó megbillent, kifarolt, majd a Kőbányai úton, a kijelölt gyalogátkelőhelyen a bal oldalára borult. Szerencsére járókelőt nem ütött el közben, hiszen a gyalogosoknak ugyanúgy zöld volt, mint a taxinak.

Helyszíni felvétel:

Kimászott a roncsból

A szemtanúk segítségével a furgon ázsiai sofőrje kimászott a roncsból, illetve a taxit vezető fiatalember is ki tudott szállni a Volkswagenől, a minden oldalon kinyílt légzsákok közül.

Fotó a helyszínről:

Kórházba vitték a sofőröket

Mindkét sofőrt megvizsgálták, majd kórházba szállították a mentők, de vélhetően egyikük sem sérült meg súlyosan. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik áramtalanították a kisteherautót, majd a kerekeire állították.

A 15. kerületben is baleset volt

Kisteherautó és két személygépkocsi karambolozott Budapest 15. kerületében, a Szerencs utcában. A műszaki mentéshez kiérkezett fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyekben összesen hét ember utazott. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

A 16. kerületben két autó karambolozott

Karambolozott két személyautó Budapest 16. kerületében, a Rákosi út és a József utca kereszteződésében. A műszaki mentéshez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A baleset miatt torlódik a forgalom az érintett útszakaszon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: Facebook/Waze