Egy nagyobb vármegyeszékhely teljes lakosságának éves mosószerfogyasztását is fedezné az a mennyiség, amelyre egy budapesti telephelyen akadtak a NAV munkatársai. A valóság viszont az, hogy pár százezer háztartás, Pécs, Miskolc vagy akár Szeged népessége is képtelen lenne egy éven keresztül mosni a pancsolt szerekkel.

Csaknem félmillió litert foglaltak le

Közel félmillió liter, illegálisan gyártott, különféle tisztítószert foglalt le a NAV egy állampolgár közérdekű bejelentése nyomán. A nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a fővárosban ellenőriztek két raktárat, ahol bő 400 ezer liter, már szállításra és értékesítésre összekészített, ismert, közkedvelt márkájú folyékony mosószert, tisztítószert, öblítőt és sampont találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Halmokban állt az alapanyag

Az épületekben halmokban állt a több, mint 800 zsák vákumozott só és egyéb alapanyag. Összesen kétszáz raklapnyi mennyiséget tettek ki a csomagoláshoz szükséges kartonok, flakonok és címkék, ami megközelítőleg hat nyerges vontató teljes kapacitásának felel meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy héten át szemléztek

A NAV budapesti nyomozói egy héten át szemlézték a gigantikus mennyiségű folyadékokat, alapanyagokat és csomagolóanyagokat, amit lefoglaltak és bűnjelraktárba szállítottak.

Erősen kifogásolható körülmények

Noha tisztítószerekről beszélünk, a budapesti ipartelepen higiéniai szempontból erősen kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették össze szállításra az illatos portékát. A termékek jogtulajdonosai úgy nyilatkoztak, hogy nem eredeti árukról van szó, egyszóval: hamisak.

Nyomozás indult

A nyomozás iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult, amelyben megvizsgálják a különböző folyadékok összetételét is.

Árt az egészségnek

Az értékesítésre szánt termékek erősen megkérdőjelezhető tisztítási hatékonyságán túlmenően még komolyabb problémát jelenthetett volna, ha forgalomba kerülésük után esetlegesen ártottak volna felhasználóik egészségének.

Gyanús csomagról kaptak jelzést

A Kékvillogó.hu írt korábban arról, hogy Dél-Ázsiából küldött, gyanús csomagról kaptak jelzést a rendőrök, és mint kiderült, a dobozokban gyógyszer volt, ami nem rendelkezett Magyarország területére érvényes forgalomba hozatali engedéllyel. A rendőrök gyógyszerhamisítás miatt kezdtek nyomozni az ügyben, de a tabletták megrendelője nem érzi magát bűnösnek, legfeljebb csak felelőtlennek.

Vírus ellen akart védekezni

A rendőrség szerint egy 41 éves piliscsabai nő külföldről rendelt gyógyszerekkel szerette volna megóvni szeretteit a fertőzéstől, azonban a termékek – amelyekből rendelt – nem rendelkeztek magyarországi engedéllyel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció