Nem sokkal kedd éjfél előtt csúnya karambol történt a 12. kerületi Alkotás utca és Nagyenyed utca jelzőlámpás csomópontjában. Egy Toyota és egy Citroën ütközött össze egymással, mindkét autó sofőrje súlyos sérülést szenvedett. Az egyik személygépkocsi a járdára vágódott, nagy szerencse, hogy nem járt arra gyalogos. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszíneltek. Tudósításunk végén mutatjuk a helyszínen készült felvételeket.

Nagy sebességgel haladt

Egy Toyota Corolla középkorú férfi sofőrje a MOM Park felé igyekezett (vélhetően a megengedett sebességet túllépve) a Széll Kálmán tér irányából. A Nagyenyed utcához érve a jelzőlámpa pirosat mutatott, de ez a férfit nem különösebben feszélyezte, amiben az is közrejátszhatott, hogy ittas állapotban vezette autóját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatalmas csattanás

Lassítás nélkül továbbhaladt, ekkorra azonban a Nagyenyed utcán lefelé tartó, a zöld jelzésen áthaladó Citroën Xsara kombi épp beért a kereszteződésbe. Az autók nagy csattanással egymásnak rohantak, a Citroën megpördült és keresztben állt meg az Alkotás utcán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A járdára vágódott a Toyota

A Toyota viszont felvágódott a villamospályát elválasztó bokros területre, kidöntötte a jelzőtáblákat, a jelzőlámpát, sőt, még egy csatornafedelet is kiszakított a helyéből, majd a bokrokon átvágva a kijelölt gyalogátkelőhely járdán lévő részén állt meg. Szerencsére a késői időpont okán nem tartózkodott ott gyalogos, így nem gázolt el senkit.

Komoly sérülések

A Corolla sofőrje bár használta a biztonsági övét, komolyabban megsérült, saját erejéből nem tudta elhagyni a roncsot, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki onnét. Az eszméletét nem vesztette el, de mozogni nem igazán bírt, a mentők hordágyra fektették, úgy szállították kórházba. Szintén valószínűleg súlyosan sérült a Xsara vétlen, szintén középkorú férfi sofőrje, bár ő is be volt kötve, így a légzsákok kirobbantak, de szintén hordágyon tették a mentőautóba és szállították kórházba.

Teljes útlezárás

A baleset miatt az Alkotás utcát kifelé teljes szélességében lezárták, a forgalmat a Nagyenyed utcára terelték. Az 59-es villamos fél 12-től már nem közlekedett, a 960-as éjszakai buszt pedig másfél órán keresztül szintén elterelték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK