Rengetegen gyászolják Mezőhegyesen azt a férfit, akit néhány napja gyilkoltak meg. Az összeégett holttestét az egykori strand melletti víztorony közelében találták meg. A helyiek korábban már többször kértek segítséget a rend őreitől, mert egy család folyamatosan megkeserítette az életüket.

Összeégett a holttest

A Kékvillogó.hu is írt arról, hogy egy összeégett holttestet találtak csütörtökön reggel Mezőhegyesen. A férfit a gyanú szerint megölték, a rendőrség még aznap előállított egy 25 éves férfit, akit a gyilkosság elkövetésével vádolnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudják, miért végzett vele

A fiatal férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta. Kiderült: a 25 éves férfi csütörtökre virradó éjjel Mezőhegyesen együtt italozott a 44 éves sértettel. Éjfél előtt együtt indultak haza, ám a dél-békési település erdős területén összevitatkoztak, és a férfi olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezután otthon benzint vett magához, majd a tetthelyre visszament, és felgyújtotta a holttestet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ottfelejtette a pénztárcáját

Azt, hogy pontosan mi miatt, milyen körülmények között történt a tragédia, a nyomozók vizsgálják.

Sokan találgatnak

Elhagyta a pénztárcáját

A holttestet az egykori strand melletti víztorony közelében lévő bokros, erdős területen találták meg. A gyanúsított a helyszín közelében elhagyta a pénztárcáját, az abban talált iratok vezettek a nyomára – olvasható a közleményben.

Rengetegen gyászolják  

A 45 éves elhunytat rengetegen gyászolják a településen. A helyiek szinte sokkot kaptak attól, ami történt. „Nagyon jó ember volt! Nyugodjon békében” – írta egy ismerős az áldozatról, akit sokan tiszteltek és szerettek.

Egy ideje már rettegnek a lakók

Kiderült, hogy Mezőhegyesen már hónapok óta rettegésben tartja az ott élőket egy család, akik az úgynevezett 18-as majorban laknak. A beszámolók hangoskodásokról, fenyegetőzésekről és műanyagok folyamatos égetéséről szóltak, pár napja azonban állítólag egy betörés is történt a településen. 

Hajnali betörés

„Hajnal 5 órakor a 85 éves keresztapámhoz betörtek. Gáztűzhelyet, gázpalackokat, hosszabbítót, baltát tulajdonítottak el. Mindenki addig marad csendben, ameddig majd rá nem rúgják az ajtót, miközben alszik. Nem ártana valamit tenni a jobb közbiztonság érdekében” – írta egy férfi.  

Problémás közbiztonság

Többen úgy gondolják: a betörő ugyanaz az ember volt, aki végül a gyilkosságot is elkövette. Sokan féltik a település jövőjét, a rossz közbiztonság ugyanis nem sok jóval biztatja az itt élőket. „Remélem, ez nem a város jövőjének előszele” – fogalmazott egy mezőhegyesi férfi.

Megemlékezést szerveznek

A településen vasárnap délután gyertyagyújtás lesz az elhunyt László emlékére a 18-as majornál. „Várunk minden mezőhegyesi és környéki jó érzésű embert! Gyújtsunk egy gyertyát!” – szól a megemlékezés felhívása.

Visszatérő ellenőrzések

A rendőrkapitányság munkatársai a megkeresésekben megjelölt településrészen is folyamatosan visszatérő ellenőrzéseket tartanak. Jogsértés észlelésekor, bejelentésekor pedig megteszik a szükséges rendőri intézkedéseket” – írta a Ripost kérdéseire a megyei rendőr-főkapitányság.

Elrendelték a letartóztatást

Emberölés bűntette miatt szombaton egy hónapra elrendelték a letartóztatását annak a mezőhegyesi férfinak, aki csütörtökön halálra verte, majd benzinnel felgyújtotta egy ismerősét. A z elkövető letartóztatását azért kezdeményezték, mert a 15 évig terjedő szabadságvesztésre tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Attól is tartani lehet, hogy a férfi szabadlábon a bizonyítékok manipulálásával, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Mivel többszörösen büntetett előéletű, így fennáll a bűnismétlés veszélye is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne. Fotó: police.hu