Életet mentettek a rendőrök egy pécsi háznál, ahol egy felrobbanó gázpalack okozott tüzet. A családi ház melléképülete gyakorlatilag porig égett, de az ott lakó nőnek szerencsére az ijedtségen kívül nem esett baja.

Tűz keletkezett

Ma délelőtt érkezett bejelentés a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint Pécsen, a Tölgyes utcában egy családi ház melléképülete lángra kapott, amelytől felrobbant egy gázpalack, a tűz pedig átterjedt a családi házra. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Ebben az utcában volt tűz

Bent volt egy nő

A bejelentést követően a rendőrök néhány percen belül a helyszínre értek, ahol megállapították, hogy a házban van egy idős nő, akinek sürgősen segíteni kell.

Megmentették

A rendőrök bementek az ingatlan területére, majd az idős nőt az erkélyen keresztül kimentették. A nő nagyon megijedt a tűztől, de szerencsére ennél komolyabb baja nem esett.

Érdligeti családi ház is kigyulladt

Mint megírtuk, márciusban egy érdligeti családi házban keletkezett tűz. A szerencsétlenségben az édesanya meghalt, a négy gyermeknek és férjének a rokonokhoz kellett költöznie.

Lakhatatlanná vált a házuk

A március 16-i tűzeset miatt az érdi családi ház teljesen lakhatatlanná vált, mivel több helyiség is szénné égett. Az áldozat egyedül volt otthon, az eszméletlen testére pedig a tűzoltók találtak rá az oltás során. Kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét.

Rokonok segítenek a családnak

A borzalmas tragédia után a rokonok fogadták be a négy gyermeket és az édesapjukat. Ugyanakkor a rokonok mellett mások is kiálltak a család mellett, és először a gyerekek iskolája, majd az egész város fogott össze, hogy megsegítsék a bajba jutottakat.

Sokan akartak segíteni

Az összefogásnak köszönhetően az első napokban olyan sok ruhát küldtek a családnak, hogy a végén már nem is tudták hova pakolni azokat. Sok segítség jött ismerősöktől, akik a takarításban vagy az ebédfőzésben segédkeztek, de érkezett felajánlás pizzériától, zöldségestől és még villanyszerelőktől is.

Itt lehet segíteni

A célzott adományokat „B. Tamás és családja” megjelöléssel fogadják a Vörösmarty utca 31. szám alatt. (Előzetesen érdemes egyeztetni a 06 20 318-6337-es telefonszámon.) A segítők a Facebookon is tájékozódhatnak, a „Segítség a négygyermekes apának” csoportban, ezt magánszemélyek hozták létre. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A pécsi tűz nyomai – Forrás: Police.hu