Márciusban tűz ütött ki egy érdligeti családi házban. Az édesanya életét vesztette, 4 gyermeke és férje rokonokhoz költözött. Nagyon sok segítséget kaptak ahhoz, hogy életüket folytatni tudják. Amire még biztosan szükségük lesz, az az építőanyag, hogy ismét lakhatóvá tehessék a részben romos épületet.

Kigyulladt ház Érden

Március 16-án este kigyulladt egy négygyermekes család házaa Pest megyei Érden. Az édesanya a tűzeset következtében elhunyt, a gyerekek és az apuka rokonokhoz költöztek, ugyanis a ház lakhatatlanná vált, több helyisége kiégett – írta a BudaPestkörnyeke.hu.

Egyedül volt otthon az áldozat

Az áldozat férje és négy gyermeke éppen nem volt otthon. Egy hátsó épületből egy házaspárt mentetettek ki a tűzoltók. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Egy cigitől gyulladhatott ki a ház

A házban a tűzoltók megtalálták a négygyermekes édesanyát, aki akkor már eszméletlen állapotban volt. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Rokonoknál él a család

A ház lakhatatlan lett. A felfoghatatlan tragédia után a négy gyermeket és az édesapjukat rokonok fogadták be.

Az szülők összefogtak

A gyerekek közül három az Érdligeti iskola diákja, és a szülői közösség azonnal adományakciót szervezett a megsegítésükre. ruhaneműt, lakásfelszerelést, egyéb, a mindennapokhoz szükséges eszközöket gyűjtöttek és köszönettel fogadnak pénzfelajánlásokat is (ez utóbbit banki átutalással) az iskolába járó gyerekek szüleitől – írja az érdmost.hu.

Összefogott Érd

Az első napokban olyan sok ruhanemű érkezett, hogy már nem tudták hol tárolni. Jött segítség ismerősöktől, akik megkezdték a ház kitakarítását, ebédfelajánlás étteremtől, pizzériáktól, csatlakozott hozzájuk zöldséges is. Sokan tartós élelmiszerrel támogatták a családot. Mesteremberek – villanyszerelők, például – ingyen ajánlották fel szolgálataikat.

Sok segítség érkezett

Az érdi Szociális Gondozó Központ folyamatosan látogatja a családot, az adományok szállítását is ők vállalták. Ruhával, tartós élelmiszerrel is segítettek, valamint egy számítógéppel. A szülői közösség egy laptopot ajánlott fel a gyerekeknek.

Bútorokat szívesen fogadnak

„Ruhanemű elég van, de tisztálkodó, és tisztítószereknek örülnének. Bútorfelajánlásokat is köszönettel fogadnak, ezek állapotát, méretét a családsegítők felmérik. A megégett házrész kitakarítását, bontását már megkezdték, felmérjük az édesapával, hogy a helyreállításhoz milyen építőanyagokra lesz szükség” – mondta az erdmost.hu-nek Bakondi Józsefné, a Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője.

Ingyen újjáépítik a házat

Csőzik László Érd polgármestere Facebook oldalán arról ír, hogy „Húsvét vasárnap és két nappal ezelőtt, szerdán is személyesen találkoztam az édesapával. Zölderdő Tamás építési vállalkozót kísértem el a házhoz, aki elvállalta, hogy csapatával újjáépíti a leégett házukat, teljesen ingyen!”

Aki segíteni szeretne

A célzott adományokat „B. Tamás és családja” megjelöléssel fogadják a Vörösmarty utca 31. szám alatt. (Előzetesen érdemes egyeztetni a 06 20 318-6337-es telefonszámon.) A segíteni szándékozók a facebookon is tájékozódhatnak, a „Segítség a négygyermekes apának” csoportban, ezt magánszemélyek hozták létre. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: katasztrofavedelem.hu