Rácsukta egy gyerekre az ajtót egy buszsofőr a Bicskéről Baracskára tartó 702-es Volánbusz járaton. A 9 éves kisfiú nővére után akart leszállni egy tabajdi megállóban, és amikor lelépett, rácsukódott a busz ajtaja, a fülét és a halántékát megcsapva. A gyerekek elmondása szerint a sofőr nem szállt le, meg sem nézte, jól van-e a gyerek, hanem visszacsukta az ajtót és elhajtott.

Baleset a leszállásnál

Október elején egy kisfiú és egy kislány hazafele tartott a Bicskéről Baracskára tartó 702-es Volánbusz járaton. A 9 éves kisfiú nővére után akart leszállni egy tabajdi megállóban, és amikor lelépett, rácsukódott a busz ajtaja, a fülét és a halántékát megcsapva. A kisfiú nővére elkezdett kiabálni, amire a sofőr visszanyitotta az ajtót. A gyerekek elmondása szerint a sofőr nem szállt le, meg sem nézte, jól van-e a gyerek, hanem visszacsukta az ajtót és elhajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vörös fülek és sírás

„Emberek vagyunk, hibázunk, de ha ilyen történik, akkor szálljon le a sofőr, hogy megnézze, jól van-e a gyerek” – mondta dühösen a gyerekek édesanyja, hozzátéve, kisfia pityeregve és vörös fülekkel ért haza. A gyereknek ezután meg is duzzadt a bal füle, a jobb oldalon pedig egy kis csík jelezte, hol érte ütés.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Orvoshoz kellett vinni

Az anya szerint a kisfiú az eset után nem volt jól, a következő napokban is fejfájásra panaszkodott, orvoshoz is el kellett vinni. Megröntgenezték, és kiderült, hogy zúzódott a porc a fülében. Az orvos azt tanácsolta, pihenjen néhány napig a gyerek és figyelni kellett, van-e valami gond.

Azonnali vizsgálat

A Volánbusz válaszában a sofőr felelősségre vonása nem szerepelt, de az igen, hogy az ajtó rendellenesen működött. Azt írták a 24.hu-nak, hogy az ügyben azonnali vizsgálatot rendeltek el, a buszt pedig kivonták a forgalomból. A Volánbusznál alapszabály, hogy az autóbusz-vezetőnek minden balesetnél segítséget kell nyújtania; ha a sérülés nagysága indokolja, mentőt kell hívnia és jegyzőkönyvet kell felvennie. Hogy a szóban forgó balesetnél pontosan mi történt, az szintén a vizsgálat részét képezi. A társaság sajnálja a történteket és mielőbbi jobbulást kívánnak neki.

Részletesebb indoklás

Időközben az édesanya is megkereste a Volánbuszt, neki a lapunknak küldött válasz után egy nappal feleltek, és részletesebben leírták, mi történt. Megállapították, hogy a gyermek és hozzátartozója a középső ajtótól két lépés távolságra várakoztak a leszállásra, majd, amikor az ajtó kinyílt, a gyermek lendületesen az ajtók közé lépett, hozzátartozója követte, az ajtó azonban visszazáródott, és a gyermek fejét odacsukta.

Másként történt

Az édesanya szerit viszont először a nagyobb lány szállt le, őt követte a kisfiú, akit odacsukott az ajtó. A Volánbusz szerint a buszvezető észlelte az eseményt, ezért azonnal visszanyitotta az ajtót, de a gyermek és a hozzátartozója sietve elhagyták a járművet, így az autóbusz vezetőjének nem volt lehetősége érdeklődni utasa esetleges sérüléséről. Az édesanya szerint azonban éppen a sofőr volt az, aki sietve elhagyta a helyszínt: bezárta az ajtót, és elhajtott.

A sofőr szerint nem kértek segítséget

A Volánbusz utaskapcsolati vezetője által az édesanyának írt válaszlevélből kiderül, hogy a társaság meghallgatta a sofőrt, aki elmondta, hogy az incidens napján dolgozott először a járművel, de az ajtó rendellenes működését nem tapasztalta. Amikor észlelte az eseményt, azonnal kinyitotta az ajtót és megkérdezte, történt-e sérülés, segítségre szorul-e valaki, azonban válasz nem érkezett, a gyermek és hozzátartozója leszállt a járműről és távozott.

Átvizsgálják a buszt

Az ajtó az ellenőrzés során rendeltetésszerűen működött, de annak érdekében, hogy megtalálják a helytelen működés okát, átvizsgálják a járművet – zárta levelét a Volánbusz. A társaság mellékelt egy utasbaleseti jegyzőkönyvet, valamint egy adatkezelési nyilatkozatot is, amelyet az édesanya kitöltve visszaküld, így várhatóan az ügy még nem zárult le. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció