Fekete maszkban, az ajtót berúgva tört rá a sértettekre a támadó Jászberény külterületén. A férfi mindkét kezében éles eszközt tartott és közben fenyegetőzött. A rendőrök rövid időn belül elfogták, majd őrizetbe vették az agresszív rablót.

Fekete maszkban támadott

A gyanú szerint október 16-án este egy fekete maszkot viselő férfi jelent meg Jászberény külterületi ingatlanjánál, majd lekapcsolta a lakóház villanyóráját, és az ajtót berúgva ment be a világítás nélkül maradt épületbe. Mindkét kezében éles eszközzel hadonászva az ágyon fekvő lakókhoz lépett, és a megölésükkel fenyegette őket. Ezt követően a televíziót a földhöz vágta, majd a beltéri egységet és annak távirányítóját magához véve távozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogatóparancsot adtak ki

A bejelentést követően a rendőrök szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki és adatot gyűjtöttek. A nyomozati cselekmények eredményeként látókörükbe került a bűncselekmény feltételezett elkövetője, akit azonban nem találtak a lakóhelyén, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Ennek alapján október 21-én fogták el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Letartóztatták

A 30 éves jászberényi férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. Az ügyészség előterjesztése alapján a nyomozási bíró 30 napra rendelte el a gyanúsított letartóztatását – írta a police.hu oldal .

Az elkövető

40 milliós rablás

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy 40 milliós rablást hoztak tető alá Balatonbogláron. A jelentős értékű zsákmány része volt nagy mennyiségű gázolaj, motorolaj, búvárszivattyú, de még gyémánt fúrófej is. A rend éber őrei gyorsan felgöngyölítették az ügyet és elfogták a két gyanúsítottat, egy vácszentlászlói és egy kecskeméti férfit.

Mindent vittek

A nyomozás adatai szerint június 13-a és 19-e között akkor még ismeretlen tettesek betörtek egy balatonboglári cég telephelyére, ahonnan nagy mennyiségű gázolajat, motorolajat, búvárszivattyúkat, gyémánt fúrófejeket, valamint egyéb szerszámokat loptak el közel 40 millió forint értékben. 

Gyorsan dolgoztak a zsaruk

A fonyódi rendőrök a gyors és alapos adatgyűjtés során, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítőinek segítségével néhány nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket június 23-án elfogtak és a Fonyódi Rendőrkapitányságra állítottak elő.

Sikeres házkutatás

A tolvajok lakhelyén tartott kutatás során az eltulajdonított tárgyak egy része is előkerült. A nyomozók az 51 éves vácszentlászlói és a 49 éves kecskeméti lakost lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Átvizsgálták a csomagtartót

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a szolnoki rendőrkapitányság munkatársai 2023. május 14-én hajnali 3 órakor Újszász belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, és annak szolnoki sofőrjét, valamint újszászi utasát. A jármű csomagterének átvizsgálása során a rendőrök 6 darab, szétszerelt LIME e-rollert találtak.

Bevallották

A két férfi már a helyszínen elmondta a rendőröknek, hogy a rollerokat Szolnokon lopták, ezért őket előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy a két gyanúsítottnak további három társa is volt, akiket szintén előállítottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció