Fürdés közben lett rosszul egy idős férfi Fóton, két napot töltött a fürdőkádban, mire a mentők rátaláltak. Annyi ereje még volt, hogy elzárja a vizet és leengedje, de segítséget már nem tudott hívni. Végül szerencsés fordulatot vettek az események.

Két nap a fürdőkádban

Egy fóti lakóparkban történt meg a baj. Fürdés közben lett rosszul egy idős férfi és két napot töltött a fürdőkádban, mire a mentők rátaláltak. Annyi ereje még volt, hogy elzárja a vizet és leengedje, de segítséget már nem tudott hívni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hallotta a telefoncsörgést

„A volt felesége szólt, hogy tegnap délután óta nem veszi fel a telefont. Elment a lakáshoz, ahová nem tudott bejutni, de hallotta, hogy csörög a férfi telefonja” – mesélte egy szomszéd a Tényeknek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem hűlt ki

A férfi, mivel le tudta engedni a vizet, nem fulladt meg, a fűtést pedig 40 fokra állította, ezért a teste sem hűlt ki. A mentők az ablakon keresztül jutottak be, hatalmas volt a pára a lakásban.  

Azonnal kórházba vitték

A bajba került férfit megvizsgálták, majd a váci kórház sürgősségi osztályára szállították. Sérülést nem találtak rajta, de legyengült állapotban volt.

Szerencséje volt

„Szerencse, hogy azért mégis volt kapcsolata az elvált feleségével, akinek feltűnt, hogy nem válaszol a hívására és segíteni tudott!” – írta egy hozzászóló, reagálva a történtekre.

Nem könnyű helyzet

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy megszámlálhatatlan azon esetek száma, amikor hős bajtársak mentik meg valakinek az életét. Közúti baleset, lakástűz, rosszullét – a mentők bizony emberi tragédiákat akadályoznak meg azzal, hogy időben kiérkeznek a baj helyszínére. De van, hogy csak akadályozzák a munkájukat.

Indokolatlan hívások

Egy rendre megjelenő jelenségre hívja fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat (OMSZ): azt tapasztalják ugyanis, hogy rengeteg az indokolatlan mentőhívás. Legutóbbi posztjukban több olyan esetet is felsoroltak, ahol valójában nem volt szükség a mentők segítségére, mégis riasztották őket. Ami azért érdemel említést, mert előfordulhatott, hogy más eseteknél számítottak a segítségükre.

Meggyógyította a sziréna hangja

Jártak például egy családi veszekedésnél, ahol végül is senki nem sérült meg. Egy 20 év körüli „eszméletlen” férfit pedig a közeledő sziréna hangjával sikerült meggyógyítani, aki a jó szándékú bejelentőt is hátrahagyva elszaladt a mentő érkezése előtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció