A szakma szinte minden szabályát megszegte egy budapesti áltaxis, akit a BRFK egyik motoros rendőre ellenőrzött a Belvárosban. A 11-szeres alapdíjjal is dolgozó férfi ellen a helyszíni bírság mellett eljárás indult, autója rendszámát elvették.

A Belvárosban fogták el

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály motorkerékpáros járőre 2024. március 16-án délután az 5. kerületi Erzsébet téren ellenőrzött egy taxit. A sárga Mercedesen taxijelzés és rendszám volt, feltüntették rajta a független szolgáltató feliratot, valamint a hivatalos áraktól több ponton jelentősen eltérő díjszabást.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

12 200 forintos alapdíjjal dolgozott

Forrás: police.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Áltaxisnak adta ki magát

Míg az alapdíj egységesen 1100 Ft, az áltaxisnak volt olyan tarifacsomagja, amely 12 200 forintról indult. Az idős sofőr azt mondta a rendőrnek, hogy nem végez személyszállító szolgálattást, aminek a jármű külső jegyein túl az is ellentmondott, hogy viteldíj-kijelző, pénztárgép és POS terminál működött, illetve több utastájékoztatót is elhelyeztek.

Lejárt a műszakija

Sem a férfi, sem a Mercedes nem rendelkezett a taxizáshoz szükséges engedéllyel, a kocsinak ráadásul több mint egy éve lejárt a műszaki engedélye.

Érvénytelen iratokkal taxizott

Forrás: police.hu

Eljárás indult ellene

A rendőrt nem győzte meg a sofőr védekezése, miszerint csak azért van taxijelzés, hogy használhassa a buszsávot. A lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt közigazgatási eljárás indult ellene, a lejárt műszaki érvényesség okán pedig a helyszínen elvették az autó rendszámát.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ezzel az autóval közlekedett a taxis – Forrás: police.hu