Első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint 2017-ben többször bántalmazta élettársát, két évvel későbbi új kapcsolatában pedig megfojtotta élettársát – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Felsorolni is hosszú

 A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, folytatólagosan, hozzátartozó sérelmére, erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak és kapcsolati erőszak miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Életfogytiglan

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélték. A férfi leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra – írja az MTI.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ütlegelve követelte ki a szexet

Az ítélet szerint a vádlott 2017-ben többször súlyosan bántalmazta az akkor 19 éves élettársát, illetve több alkalommal fenyegetéssel és fizikai erőszakkal bírta őt szexuális együttlétre.

Újabb áldozat

A férfi 2019 áprilisában megismerkedett egy 18 éves nővel, akivel párkapcsolatba került. Egy idő után gyakran veszekedtek, azonban ettől függetlenül együtt költöztek be a III. kerületi Ladik utcában található üresen álló, bontásra ítélt, romos házba – írta a bíróság. Hozzátették: a tettlegességig fajuló viták folyamatossá váltak közöttük.

Levetkőztette

A vádlott és barátnője 2019. szeptember 18-án ismét összevesztek, ennek során a férfi dühében, nagy erővel, kitartóan bántalmazta a sértettet, majd a verés miatt védekezésre képtelen állapotba került lányt a vádlott megfojtotta – tudatta a bíróság. A történtek után a tettes lemeztelenítette áldozatát, és távozott.

Tagadott

A vádlott tagadása ellenére a bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeképp kétséget kizáróan megállapította a férfi bűnösségét.

Súlyosbító körülmények

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe többek között a vádlott többszörösen büntetett előéletét, továbbá azt, hogy az emberölést a korábbi élettársa sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az életkor is számított

Szintén súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy a bűncselekményt folytatólagosan és hozzátartozó sérelmére követte el, valamint figyelembe vette a sértettek fiatal életkorát. Enyhítő körülményként csak a vádlott terhére fel nem róható időmúlást értékelte.

Még nincs vége

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A szülők rettegtek, így számoltunk be az esetről