Sokkoló események történtek egy általános iskola pályaorientációs napján. A hetedikesek osztályában elsült egy vadászfegyver. Az eszközt egyik szülő vitte az iskolába, érthetetlen módon. Mint kiderült, egy járókelőt, aki a balatonföldvári iskola előtt állt, centikre kerülte el a lövedék.

Meghívták a szülőket

Ahogy a Kékvillogó.hu már megírta, pályaorientációs napra meghívták a szülőket is a balatonföldvári iskolába. Azzal a céllal invitálták őket, hogy beszéljenek a gyerekeknek a munkájukról. Az egyik tanuló apja vadászként dolgozik, és magával vitte a puskáját is. A férfi a vadászpuskához való töltényeket is magával vitte. A fegyver azonban a gyerekek kezébe került. Az egyikük el is sütötte azt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszólalt az egyik szülő

Az egyik szülő elmondása szerint a férfi előadást tartott a hetedikesek számára, kezében a puskával. Szerinte a gyerekek nem hitték, hogy olyan dolgokat fog elöl hagyni, amivel egy gyerek is tud lőni. Éppen ezért nem is hibáztatja a gyerekeket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az egyik gyerek tölthette meg

Az egyik szülő azt mondta, úgy tudja, az egyik gyerek töltötte meg a fegyvert a lőszerrel. A ravaszt ezt követően húzták meg. Amikor a szülő a gyermekéért ment, akkor egy rendőr várta a helyszínelőket, de ott volt az előadást tartó vadász is.

Centiken múlt a tragédia

A puska az ablak irányába nézett, amikor elsült. Szerencse, hogy senki nem sérült meg. „Simán lelőhették volna egymást vele” – mondta a szülő. Mint később kiderült, egy járókelőt, aki a balatonföldvári iskola előtt állt, centikre kerülte el a lövedék.

„Nézd, itt lőnek ránk”  

„Érzékeltem egy halk, süvítő hangot, majd a becsapódást, s akkor még vigyorogva, viccelődve mondtam is a kollégámnak, hogy »nézd, itt lőnek ránk, milyen fogadtatásunk van«. Akkor rám nézett, majd azt mondta, tényleg lőttek ránk”– mondta a férfi az RTL Híradónak.

Újjászületett

A férfi azt mondta, újjászületett, és csak a gyereket sajnálja, akivel ez megtörtént. A Somogy Megyei Vadászkamara nem tudott a programról, ám a titkáruk kiemelte: sohasem visznek fegyvert iskolai oktatásokra.

Alapvető szabályokat rúgtak fel

„Megdöbbentő… és maximálisan elhatárolódunk a dologtól, mivel alapvető szabályokat rúgtak fel az adott esetben minden oldalról. Ha a pedagógiai részét nézzük, az egy fontos kijelentés, hogy sohasem a gyerek a hibás.”

Kihallgatták a vadászt

A Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a történteket. Foglalkozáskörében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a vadászt, vagyis megindult az eljárás az eset kapcsán.

Nem tett vallomást

A 43 éves hivatásos vadászt állítólag nem tett vallomást és egyelőre még az sem derült ki hivatalosan, hogyan került lőszer a fegyverbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balázs Attila