Az egyiptomi származású férfi nyolc éves gyermekét ejtette túszul tavaly Soroksáron, nem tetszik neki, ahogy a média, és a börtöntársak kezelik őt

Úgy kezelik, mint egy terroristát

Úgy kezelik a börtönben, mint egy terroristát – erre panaszkodott a bíróságon a soroksári túszejtő. Az egyiptomi származású apa a 8 éves kislányát ejtette túszul tavaly nyáron Soroksáron. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bozótvágóval fenyegetőzött

Azzal fenyegetőzött, hogy egy bozótvágó késsel megöli a gyereket. A férfit végül a TEK fogta el. Csütörtökön állt bíróság elé, de nem ismerte el a bűnösségét – hangzott el az RTL Híradójában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az RTL felvétele

A TEK tette ártalmatlanná

Azóta is rémálmok gyötrik a kislányt, akit saját apja ejtett túszul egy bozótvágóval Soroksáron

A bíróság letartóztatta a soroksári machetés túszejtőt.

A kislány a nagypapával volt otthon. A férfi 2022 nyarán volt élettársa soroksári házhoz ment, tudva, hogy csak 8 éves kislánya és annak nagyapja tartózkodik otthon.

Kicsalta a kislányt

Egy ajándéknak álcázott csomagot akasztott a kerítés kapujára, hogy kicsalja őket. A nagyapa a kislánnyal együtt kiment a csomagért, ekkor a vádlott a kerítésen át beugrott az udvarra, majd a nagyapát ellökte, a gyereket pedig felkapta és beszaladt vele a házba, a bejárati ajtót magukra zárta.

Elragadta a gyermeket

A férfinél volt egy ívelt pengéjű kés, a házban pedig magához vett egy – faaprításra tartott – bozótvágó kést is, majd megragadta a gyereket.

Gyilkossággal fenyegetőzött

Miközben a kislányt szorosan tartotta, azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy oda a volt élettársa, megöli a gyermeket, illetve megöl mindenkit, aki be akar menni a házba, és magával is végezni fog. A vádlott végigjárta a lakást úgy, hogy a kislányt magával húzta, a kést pedig a nyaka közelében tartotta.

Jöttek a TEK-esek

A gyereket végül a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége menekítette ki. A túszejtés előzménye az volt, hogy az arab férfi nem tudta elfogadni, hogy volt élettársának új párkapcsolata van.

6 év négy hónapot kértek az apára

Az ügyészség 6 év 4 hónap börtönbüntetést kért az apára, aki korábban volt párját és annak új barátját is bántalmazta. A férfi nem ismerte el bűnösségét, így a tárgyalás októberben folytatódik. Az egyiptomi férfi azt ígérte, akkor részletes vallomást tesz majd.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: RTL