Annak érdekében, hogy elérjék céljukat, előbb törtek-zúztak. Vittek mindent, ami mozdítható volt, sőt, még azt is ami nem.

Óriási pusztítást végeztek

A három fiatal elképesztő károkat okozott a lopás során. Tettüket március közepén követték el. A stadion oldalán lévő rácsot lefeszítették, az ajtót pedig befeszítették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Törtek-zúztak a tolvajok

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem csak az ingóságokra utaztak

A bűnözők átkutatták az épületet, a falakból kiszaggaták az elektromos vezetékeket és több métert magukkal is vittek azokból. 30 darab csaptelepet szereltek le és lovasítottak meg, de a lopás során más dolgokban is kárát tettek.

A kábeleket is kiszaggatták a falból

Miután bent végeztek, kívül kezdtek tevékenykedni

Az épületen kívül lévő mozgásérzékelő lámpákat is ellopták. Ezen kívül eltulajdonítottak öntvény csatorna fedelet, sárkaparó rácsot és több méter lefolyócsatornát is. Bementek a melléképületbe is.

Ezt vitték el a melléképületből

A fiatalok berúgták a bejárat ajtaját, majd a pálya öntözéséhez és gondozásához szükséges holmikat dézsmálták meg. Elloptak egy locsolótömlő tartó állványt a hozzá tartozó szórófejjel együtt, több száz méter tömlőt és kézi szerszámokat is. Ezen felül leszaggatták a melléképület lefolyócsatornáját és további elektromos vezetékeket, ezeket is magukkal vitték.

A hőszolgáltató helyiség sem úszta meg a támadást

A tolvajok a főépület mellett lévő hőszolgáltató helyiség zárt ajtaján is bejutottak annak megrongálásával. Onnan kábeleket szaggattak ki a falból, majd azokat is eltulajdonították.

Kiderült, kik voltak az elkövetők

A salgótarjáni nyomozók az adatgyűjtés eredményeként be tudták azonosítani, majd el is fogták a két 20 éves salgótarjáni elkövetőt és 16 éves társukat. Őket lopás gyanúja miatt már ki is hallgatták. Mindhárom fiatal beismerő vallomást tett.

A bűncselekmény helyszínén készült fotó

Értékesítették a lopott holmik egy részét

A bűnös úton beszerzett dolgok bizonyos százalékát egy salgótarjáni színesfém-átvevőhelyen értékesítették. A nyomozók számos olyan holmit megtaláltak, amit a bűncselekmény útján szereztek a fiatalok. A három férfi ellen büntetőeljárás indult, és a salgótarjáni nyomozók vizsgálják, hogy voltak-e további résztvevői a lopásnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A bűncselekmény helyszínén készült fotó – Forrás: Police.hu