Kaposvár belvárosában, egy bírósági tárgyalás után verekedett össze két férfi, akik ellen garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt nyújtottak be vádiratot. A vádlottak már régebbről ismerték egymást, vagyoni vitáik miatt azonban haragos viszony alakult ki köztük.

Bíróságon volt az egyik férfi

A vádirat szerint az idősebbik, 38 éves férfi 2020 februárjában egy polgári ügy miatt érkezett ügyvédjével és annak kísérőjével Kaposvárra, egy bírósági tárgyalásra. Csakhogy, amikor a férfi kijött a tárgyalásról, meglátta haragosát a kocsija közelében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kaposvár belvárosában feszültek egymásnak

Lefényképezte társát

Miután a férfi észrevette haragosát, utánament, és lefényképezte, majd a bírósághoz közeli étterembe vonult, hogy ott csatlakozhasson az ügyvédjéhez és egy ismerőséhez.

Ez is érdekelhet

Vita alakult ki köztük

A fiatalabb, 34 éves vádlottnak feltűnt, hogy lefényképezték, ezért a férfi után indult, majd hangosan számon kérte rajta a fotó készítését. Az étterem közelében a férfi utolérte a fényképezőt, eléje került, és a telefonját maga elé tartva ő is készíteni akart egy képet az idősebbik vádlottról.

Kitört a balhé

Az idősebbik férfi nem hagyta, hogy a haragosa képet készítsen róla, ezért kiütötte a telefont a kezéből. Ezt követően a vádlottak vitája elfajult: eleinte csak lökdösték egymást, de hamar verekedni kezdtek, amely során arcon ütötték egymást, amikor pedig az idősebb férfi a földre került, a fiatalabbik többször megrúgta őt.

Ügyvéd választotta szét őket

A vádlottak megbotránkoztató magatartását az étteremből többen is látták, köztük az ügyvéd kísérője is, aki megelőzve a nagyobb bajt kiment az utcára és szétválasztotta őket.

Év végén történt

Ez lehet a büntetésük

Az ügyészség az indítványában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását kérte a Kaposvári Járásbíróságtól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke