Döbbenetes dolog történt egy iskolában Újpesten. Az iskolaőrként dolgozó férfi egy hetedikes diáklánnyal kezdett ki.

Egy hetedikes lányt zaklatott

Az elképesztő esetről a Telex számolt be, mint írják a férfi három hete dolgozott az intézményben, ahol aztán zaklatott egy hetedikes lányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bejelentést tett az intézmény

Az intézmény a történtek után bejelentést tett, a rendőrség pedig a következő tájékoztatást adta az ügyben: „az adatgyűjtés során meg is állapította a zaklatás gyanúját”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokkoló üzenetváltás

A férfi és a diáklány között állítólag a következő üzenetváltás zajlott le: „Azért félsz, mert szűz vagy?” „Igen.” „Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.”

Nem indult eljárás

A rendőrség közlése szerint az iskolaőr munkaviszonyát azonnal megszüntették, a gyanúsított férfi pedig magánindítványra büntethető, melynek előterjesztésére a sértett, valamint az ő törvényes képviselője jogosult. Azonban mivel eddig a jogosult nem terjesztett elő magánindítványt, büntetőeljárás sem indult.

2020 óta vannak iskolaőrök

Az iskolaőrség bevezetéséről egyébként még 2020-ban döntött az országgyűlés A jogszabály értelmében az iskolaőr közfeladatot ellátó személynek minősül, de csak az iskola területén intézkedhet és csak tanítási időben.

Nincs náluk fegyver

Az őrök sértő vagy veszélyt jelentő tevékenység esetén kényszerítő eszközt használhatnak: testi kényszert, gázspray-t, rendőrbotot és bilincset, fegyver viszont nincs náluk.

Volt már gond az iskolaőrökkel

A Kékvillogó is beszámolt arról az esetről, melynek során egy iskolaőr a nyakánál fogva ráncigált egy általános iskolás fiút egy sármelléki iskolában. Majd durva szavakkal megfenyegette a diákot. Korábban pedig egyik nyíregyházi iskolában gumibottal vertek egy az iskolaőrök egy diákot.

Csendre intette a diákot

Az 1962-ben született férfi 2020. augusztus 1-jétől volt iskolaőr a Sármelléki Általános Iskolában, ahol május 27-én a 11 órás szünetben fegyelmezési szándékkal odament a sorakozó gyerekekhez, és rászólt az egyik 5. osztályos tanulóra, hogy maradjon csendben. 

Megfenyegette a diákot

Az iskolaőr úgy látta, hogy a tanuló nem fogad neki szót, ezért odalépett hozzá, a korláthoz nyomta, a nyakát megszorította, és azt mondta: „Ha nem leszel csendben, te kis taknyos, akkor úgy felpofozlak, hogy a kerítésig elszállsz.”

Újra megfenyegette a fiút

Amikor az iskolaőr elengedte a fiú nyakát, azt is mondta: „Ha vége lesz az iskolának, az iskola területén kívül úgy fel foglak pofozni, hogy elbőgöd magad.” Ezután az iskolaőr elhagyta a helyszínt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu