Megilletődött az a kisfiú, akiért rendőrautó érkezett a reggeli órákban Csepelen. Marcit negyedik születésnapja alkalmából lepték meg a rend őrei egy különleges fuvarral.

Rendőrök várták a kertkapuban

A négyéves Marcinál nagy volt az öröm és persze a megilletődöttség is, amikor egyik reggel rendőrök várták a kertkapuban, hogy a születésnapján meglepjék egy kis aprósággal, és rendőrautóval vigyék el az óvodába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Különleges fuvar

„Noha sűrűn forog ifjú agya a rendőrködés körül, ezt azért maga Marci sem gondolta volna. Hogy igazi zsaruk viszik óvodába, és pont a 4. szülinapján… A különleges fuvar, az ajándékok, a végtelenül kedves rendőrlány és rendőrfiú közvetlen közelsége tényleg meglepte a csepeli kissrácot, a rövid kaland végére azért előkerült a felszabadult gyermeki mosoly” – tette közzé közösségi oldalán a rendőrség.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vezetőként próbálhatták ki magukat

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy fordított napot tartott a rendőrség a gyereknap alkalmából. Az egynapos kiránduláson a gyerekek több rendőrségi épületbe, terembe is bemehettek, és még azt is kipróbálhatták, milyen az, amikor ők hoznak döntéseket. 

Több fontos döntéseket hoztak

A vezérőrnagynak, századosnak és főhadnagyoknak kinevezett gyerekek több intézkedést is elrendeltek a kapitányságon. Megszületett az a döntés, hogy felvesznek egy palacsintasütő nénit, valamint minden emeleten kialakítanak egy cukorkaadagoló automatát.

Volt kóstolás is

Miközben a motoros rendőrök ugróiskoláztak, addig az apró minőségellenőr végigkóstolta a rendőrség összes édességét, amit az ebédlőben talált. A fordított napon a rendőrök és a gyerekek is jól szórakoztak.

Rendőrök is csatlakoztak a Jerusalema-kihíváshoz

Sárkányölő Szent György napján, vagyis a Rendőrség napján osztottak meg egy videót a közösségi oldalukon a rendőrség Közlekedésrendészeti Főosztályának dolgozói. Az egyenruhások egy zenés-táncos videót tettek közzé, és a Jerusalema-kihívás átgondolt koreográfiáját mutatták meg nekünk. 

Táncra perdültek

A vidám videóban a rendőrség közlekedésrendészeti munkatársai mutatták meg, hogyan kell ropni a táncot Budapest legszebb utcáin. Egyébként a rendőrökhöz hasonlóan elkészítették a maguk Jerusalema-videóját a Büntetés-végrehajtásnál tevékenykedő kollégáik és a Pilisborosjenő Weindorf Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai is.

52 rendőr vállalta be

A közlekedésrendészetisek videójában összesen 52 rendőr vett részt, akik a szabadidejükben tanulták meg a különleges koreográfiát. A táncba magyar néptáncelemeket is belevittek, és megjegyzik, hogy a forgatást a kihívás résztvevői és az egész rendőrség támogatta.

Budapesten táncoltak

Mint írták a bejegyzésükben, a forgatási helyszínnek Budapest legszebb utcáit választották, és a videóban még a motorokat is megtáncoltatták. A megható és egyben látványos videó itt érhető el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: sikerült meglepni Marcit. Fotó: rendőrség.