Sikerrel zárult a mentőakció: Lilit, a másfél éves kiskutyát egy angyalföldi társasházból mentették ki a rendőrök az Újpesti Állat – és Természetvédelmi Őrszolgálat segítségével. A tulajdonos ellen eljárás indult állatkínzás miatt.

Éheztette, majd kirakta

A kutyát részeges gazdája verte, éheztette, majd végül a lakásból kirakta a társasház udvarára. Az egyik szomszéd etette az éhes kiskutyát két napig, végül hívta a rendőrséget. A kutyát az újpesti állatvédők vették magukhoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Folyamatosan részeg volt

A szomszédok szerint az állat gazdája folyamatosan részeg volt, többször is a kutyán töltötte ki a dühét. A tulajdonos ellen eljárás indult állatkínzás miatt, osztotta meg a történteket a rendőrség a Facebook-oldalán

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bántották a kutyáját

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg augusztusban, hogy sokkoló hírt osztott meg egy kutya tulajdonos a közösségi oldalon. A bejegyzésből, ami mellé egy videót is posztolt kiderült, hogy a kutyáját éles eszközzel bántalmazták Pesterzsébeten. A gazda azt írja, az állat a kerítésen belül tartózkodott, amikor négyszer is lesújtottak rá egy éles tárggyal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Máshol is próbálkozott

Nem sokkal később biztató hírek érkeztek: a feltételezett elkövetőt azonosították és hamar kiderült, hogy a közelben lakott. A nyomozás adatai szerint a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el késével.

Őrizetbe vették

Az 58 éves férfit augusztus 10-én fogták el a pesterzsébeti rendőrök, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. Cs. József beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint megbánta, de különösebb magyarázattal nem tudott szolgálni tettére.

A szájából és az orrából is ömlött a vér

„Apukám éppen vinni akarta Rekot sétálni este kilenc előtt, amikor meghallotta, hogy sír a kutya. Ekkor értünk haza édesanyámmal a vásárlásból. Rexnek a szájából és az orrából is spriccelt a vér. Először azt hittük, egy kutya támadt rá, a videófelvételeket visszanézve viszont teljesen ledöbbentünk és kiakadtunk – mesélte korábban Emese, az eb gazdája.

Megmentették az életét

A fiatal lány dietetikusnak tanul az egyetemen, az anatómiai tanulmányaiból pedig azonnal tudta, miképpen kezelje a németjuhász sérüléseit. Hamar egy közeli állatorvoshoz siettek vele, akinek a sebeket összevarrva sikerült megmentenie a kutya életét. 

Enyhítő és súlyosbító körülmények

Az elkövető férfi az eb gazdájától bocsánatot kért és kifejezte abbéli szándékát, hogy megtéríti az állatorvosi költségeket.  A bíróság szerint többek közt enyhítő körülmény volt a ténybeli beismerés, a megbánás, illetve a vádlott leromlott egészségi állapota. Azonban súlyosbító körülmény volt büntetett előélete, valamint a cselekmény kirívóan gátlástalan elkövetési módja.

Üzenet a társadalomnak

Az eljáró bíró szóbeli indoklásában felhívta a figyelmet arra, hogy a mai döntés a társadalom felé is üzenetet hordoz: „mire számíthat az, aki ilyen cselekményt követ el”. Bár ritkán szabnak ki végrehajtandó szabadságvesztést egy állat ellen elkövetett bűncselekmény miatt, azonban ez ebben az esetben mindenképpen indokolt volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép. a megmentett kutyus. Fotó: Facebook/Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat Újpest