Már csak ez hiányzott! Péntek délután elütött egy embert a Déli pályaudvarról Keszthelyre közlekedő Balaton InterCity. A tragédia Szabadifürdő megállóhelynél történt, emiatt Szabadisóstó és Siófok között szünetel a vasúti forgalom. A Mávinform Facebook-oldalán található hozzászólásokból kiderült: több száz utas ragadt Siófokon, nagyon sokan szeretnének a hét utolsó munkanapja után vidékre is hazajutni.

Gázolás a vasúti átjáróban

Szabadisóstó és Siófok között szünetel a vonatközlekedés, mert péntek délután a Déli pályaudvarról 14:35-kor Keszthelyre indult Balaton InterCity Szabadifürdő megállóhelynél lévő átjáróban elütött egy embert. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jelentősen nő a menetidő

A helyszínelés végéig jelentősen, egyes szakaszokon akár 60-120 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani a dél-balatoni vonalon. Lepsény és Siófok között pótlóbusz szállítja az utasokat – adta hírül a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kitartást a mozdonyvezetőnek

„A mozdonyvezetőnek kitartást, erőt kívánok, nem kevésbé a helyszínelőknek és az összes dolgozónak a helyreállításban” – írta egy kommentelő. „Dugjon az ilyen egy drótot a konnektorba. Nem több 100 emberrel szórakozni” – tetet hozzá egy dühös utas.

Tragédia a vasúti átjáróban  

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg korábban, hogy a Győrből Budapest-Kelenföldre 1 elindult InterRégió vonat Ács állomáson a vasúti átjárónál elgázolt egy embert. A sorompó tilos jelzést mutatott. A helyszínelés első részében Komárom és Ács között nem közlekedtek a vonatok, az összes szerelvény várakozni kényszerült.

Gázolt a vonat Hevesben is

Ugyanazon a napon, elgázolt egy embert az Egerből Debrecenbe tartó vonat Füzesabony és Poroszló között, a helyszínelés befejezéséig nem jártak a szerelvények a két állomás között. Az érintett vonat nem közlekedett tovább.  

Egy középkorú férfi az áldozat

A vonat utasainak segítettek a tiszafüredi hivatásos tűzoltók Poroszló közelében. Csaknem ötvenen utaztak rajta, ők az egység közreműködésével szálltak át a mentesítő vonatra. A rendőrség tájékoztatása szerint egy középkorú férfi vesztette életét a balesetben.

Dühös utasok

„Fel órája áll a mentesítő vonat Poroszlón, pedig innen már közlekedhetne tovább Debrecen felé úgy, hogy menetrend szerint 13:36-kor el kellett volna induljon amúgy is. A forgalmi szolgálattevő semmi érdemi információt nem tudott mondani. Gratulálok! Ha a baleset Poroszló és Füzesabony között volt Poroszló és Debrecen között miért nem zavartalan a közlekedés??! Valami információt kaphatnának az utasok!” – írta egy dühös utas a Mávinform Facebook-oldalán.

Halál a 18. kerületben

Vonat gázolt halálra egy férfit a főváros 18. kerületében, Szemeretelep megállóhelynél. A férfit a Nyugati pályaudvarról 17.53-kor Szegedre elindult Napfény InterCity ütötte el, a helyszínelés végéig Pestszentlőrinc és Vecsés között csak egy vágányon közlekedtek a vonatok.

Gázolás a vasúti átjáróban

Ahogy beszámoltunk róla, a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján augusztus 18-án 6 óra 45 perc körül Agárdon, a Vasút utca és a Strand utca kereszteződésében lévő kiépített vasúti átjáróban egy kerekesszékkel közlekedő férfi haladt át, amikor a Celldömölk irányából Budapest felé tartó személyvonat elgázolta. 

A helyszínen életét vesztette

Az ütközés következtében a 45 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja – adta hírül a police.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció