A 23 éves anya gondatlansága miatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el a hatéves gyermeke, aki egy öngyújtóval égette össze magát. A bíróság szerint a felelőtlen anya akkor hibázott, amikor magára hagyta a két gyermekét, míg ő kiment a konyhába főzni és videócsetelni az egyik barátnőjével.

Családi házukban történt az eset

Amint arról a Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt, egy borsodi kistelepülésen a 23 éves anya a férjével, valamint a hatéves és a négyéves gyermekével él együtt a családi házukban. A békés, családi hangulatot azonban egy asztalon felejtett öngyújtó tette tönkre. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Borsodban élnek

Magára hagyta a gyerekeket

Az egyik tavaly áprilisi napon a nő kiment a konyhába vacsorát készíteni, csakhogy ezzel felügyelet nélkül hagyta a gyermekeit. Amíg a nő ételt készített, addig videóhívásban beszélgetett a barátnőjével.

Megtalálta az öngyújtót

Az anya távollétében a 6 éves gyermek megtalálta az asztalon hagyott öngyújtót, amellyel elkezdett játszani. A játék során azonban meggyújtotta a szárítóra kiteregetett ruhákat, és a tűz gyorsan továbbterjedt.

Lángra kapott a ruhája

A ruhaszárítón lévő ruhák egy része ráesett a gyermekre, akinek így a ruházata szintén lángra kapott. A konyhában tartózkodó anya csak akkor figyelt fel a történtekre, amikor a gyermeke hangosan kiabálni kezdett, berohant a szobába, és eloltotta a tüzet.

Hívták a mentőket

Ezután az anya azonnal riasztotta a mentőket. A gyorsan kiérkező mentők kórházba szállították a sérült kicsit, aki súlyos sérüléseket szenvedett el a tűz miatt.

Az egész teste súlyosan összeégett

A Miskolci Törvényszék megállapítása szerint a gyermek a felsőtestén, a végtagjain, a nyakán és az arcán, összességében a testének csaknem 60 százalékán másod- és harmadfokú életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A 24.hu úgy tudja, hogy a fiút többször is megműtötték a borzalmas tűzeset után.

Lehet, nem lesz teljes élete

A bíróság szerint a gyermek sérülései várhatóan 2-3 hónap alatt meggyógyulnak, azonban a fiúnál az ízületeknél és a térdhajlatoknál lévő, mozgáskorlátozást okozó húzóhegek miatt maradandó fogyatékosság alakulhat ki.

Ez lesz az anya büntetése

A Miskolci Törvényszék végül életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt 300.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta a felelőtlen anyát. Enyhítő körülményként könyvelték el, hogy a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését. A végzés végleges. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik