Baleset miatt buktak le azok az illegális bevándorlók, akik egy traktor utánfutóján utazva akartak átkelni az országhatáron. A rendőrök összesen 31 embert találtak a felborult jármű közelében, az embercsempészt viszont azóta is nagy erőkkel keresik.

Felborult a traktor

Március 24-én, 7 óra 34 perckor kamionnal ütközött, majd a pótkocsis traktor felborult a 834-es számú úton, a pápadereskei kereszteződésnél. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt történt a baleset

Embert szállított

A szénát szállító járműből több tucatnyian másztak ki, akik a sofőrrel együtt mind elszaladtak a helyszínről.

Szénában lapultak meg a bevándorlók

Fotó: Police.hu

Megtalálták a bevándorlókat

A kiérkező rendőrök gyors keresésbe kezdtek, és a helyszín közelében rá is bukkantak 25 személyre, 1 gyermekre, 1 nőre és 23 férfira, majd nem sokkal később további 6 fiatal férfit kerítettek elő. A jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, és magukat mind szír állampolgárnak vallották.

Szírek utaztak a szénában

Fotó: Police.hu

Így rejtőzködtek

Fotó: Police.hu

Mentők is érkeztek

Mivel a traktor borulása közben hatan is megsérültek, ezért a helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik ellátták a sérülteket.

Előkerítették az utasokat

Fotó: Police.hu

Keresik az embercsempészt

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a menekülésben lévő embercsempészt. Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Felborult traktor – Forrás: Police.hu