Egy 700 kilós bika támadta rá egy fejőnőre Tolna megyében.  A megvadult állat olyan súlyos sérüléseket ejtett az asszonyon, hogy az a helyszínen meghalt. Az állat tulajdonosa felfüggesztett fogházat a kapott, a per 3 után sem zárult még le.

Ica fejőnőként dolgozott

2017 telén Tolnanémediben, egy szarvasmarha karámba ment be az  50 éves fejőnő akire rögtön felfigyelt egy dühös bika. Az asszonynak az volt a feladata, hogy a pihenőtérben elhelyezett teheneket kiterelje szétválogatásra termelői csoportok szerint.

Megvadult bika támadta meg

Ica a fejőstehenek kihajtásához hátrament a pihenőtérbe, ahol egy megvadult bika rátámadt. A hétszáz kilós tenyészbika dobálni kezdte az asszonyt, ötször nekivágta a betonfalnak, a vasrácsnak és az elválasztó vasrudaknak.

Nem tudták megfékezni a bikát

Az asszonnyal dolgozott akkor az unokatestvére is, aki megpróbálta megmenteni rokona életét, és egy terelőbottal igyekezett megfékezni a 7 mázsás bikát, de hiába: az asszony életét már nem tudták megmenteni, még úgy sem, hogy a mentők azonnal a helyszínre érkeztek, az asszonyt ugyanis valósággal szétzúzta a felbőszült állat.

Az asszony a helyszínen szörnyethalt

Az asszony a helyszínen életét vesztette, a szakértői vélemény szerint a halál közvetlen oka mellűri elvérzésben jelölhető meg, amelynek hátterében a mellhártya- és tüdőroncsolás, a sorozat bordatörések és kulcscsont környéki érsérülések kö­vetkeztében kialakult vérzés állt.

„Csak remélni tudom, hogy keveset szenvedett”

„Édesanyámnak esélye sem volt egy ilyen hatalmas bikával szemben, megpróbált ugyan küzdeni, de csak remélni tudom, hogy keveset szenvedett” – mondta korábban a Borsnak az elhunyt asszony lánya.

3 per van folyamatban

A család szerint jelenleg három per van folyamatban, egy büntető-, egy munkaügyi és egy kártérítési, de nem is sejtik, hogy mikor lesz vége.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Nem gondoltam, hogy az lesz az utolsó beszélgetésünk” – Ildikó után Zoltán is meghalt, miután megtámadta őket egy kos az erdőben

Nem is alkalmazhatták volna

A Tamási Járásbíróság korábbi, elsőfokú ítélete szerint a telep vezetője hibázott, mert munkáltatóként megsértett több foglalkoztatási előírást és szabályt, egyebek mellett Icát nem is alkalmazhatta volna ebben a munkakörben, ezért a haláleset egy­értelműen elkerülhető lett volna.

Felfüggesztett fogházra ítélték az állat tulajdonosát

A Tamási Járásbíróság a férfit 1 év 8 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év 6 hónapra felfüggesztette. A vádlott fellebbezett a ítélet ellen, ezért a Szekszárdi Törvényszék további tanúk meghallgatása után hoz majd ítéletet az ügyben.

A bika még most is él

A Bors információi szerint az Icukával végző állatot nem ölték le, azóta is a tehenészetben él a tenyészállat.

EZ IS ÉRDEKELHET! Fekete péntek: motorbalesetben meghalt egy házaspár és egy 49 éves férfi, egy nap alatt 5 motoros ütközött

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: agrarszektor.hu