Kigyulladt vasárnap egy ikerház és egy melléképület Dunakeszin, két testvér élt a házban, az egyik meghalt, a másiknak semmi baja nem történt.

Három vízsugárral oltottak

A tűzeset Dunakeszin a Munkácsy Mihály utcában történt. A tűzhöz a fővárosi hivatásos és a fóti önkéntes tűzoltók érkeztek oltani, akik három vízsugárral dolgoztak.

Meghalt egy 57 éves férfi

Dunakeszipost.hu úgy tudja, hogy ketten laktak a lerobbant házrészben. A fiatalabb, 50 körüli férfinak lényegében semmi baja sincs, de idősebb, 57 éves testvére meghalt. Halálának pontos okát még nem tudni.

Nincs áram

A helyszínen járt Sipos Dávid Dunakeszi alpolgármestere is, aki segítséget ígért az önkormányzat nevében a károsultaknak, hiszen a ház másik felében sincs áram, a szolgáltatás visszaállítása azonnal nem történhet meg.

Villámcsapás

Korábban egy heves nyári viharban villámcsapás érte Dunakeszin a Meggyes utcában az egyik négylakásos társasházat. Az épület kigyulladt, a tragédiában négy kisgyermekes család, összesen 16 fő volt érintett.

Elektromos zárlat

Tavaly történt az az eset, ahol egy panelban gyullad ki egy lakás Dunakeszin. Szerencsére még időben ki tudott menekülni otthonából. A Barátság útján a 34-es szám egyik első emeleti lakásában történt a baj, akkor elektromos zárlat okozta a tüzet.

Elkapta a koronavírust

Vélhetően azért az alpolgármester ment a kiégett házhoz, mert alig egy hete koronavírusos lett Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba. A város első embere egyelőre tünetmentes, otthonról dolgozik.

Home office-ban van a polgármester

„Elővigyázatosságból csináltattam egy PCR-tesztet. Bár tünetmentes vagyok, az eredmény pozitív lett, így a járványügyi előírásokat betartva otthonról dolgozom – írja Dióssi Csaba Facebook-oldalán.

Újraélesztettek egy édesanyát

Szeptemberben egy szupercella-vihar csapott le Dunakeszire és a szomszédos Gödre. Hatalmas fák dőltek ki, mindenki menekült amerre tudott. Egy édesanyát és a gyermekeit is elkapta a hirtelen támadt vihar, egy hatalmas akácfa ága zuhant az asszonyra.

Szemvillanás alatt történt minden

Egy szemvillanás alatt nyílt meg az ég annak a családnak a feje felett, amely már nem tudott hova menekülni a vihar elől, ám kis híján az életükkel fizettek ezért. A két felnőttre és három gyermekükre egy mázsás akácfa ága szakadt Dunakeszin. Az édesanya, H. Lelle és a srácok a lombok alá kerültek. A kicsiket hamar kihúzták – ők sértetlenül úszták meg a balesetet –, ám az édesanyjuk nem volt ilyen szerencsés. A teljes cikket ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel a mentésről – Forrás: Dunakeszipost.hu