Vonaton bukott le az a budapesti férfi, akit a váci rendőrök igazoltattak. Papírjaival semmi probléma nem volt, csomagjainak tartalmával annál inkább.

Rutinellenőrzés

Szlovákia felől utazott a 19 éves férfi, amikor a szobi megállónál október 23-án este a váci rendőrök rutinszerű ellenőrzést végeztek nála.

Igazolvány oké, táska nem

A fülkében átnézett igazolvány rendben volt, két táskája azonban, mint utóbb kiderült illegális szert tartalmazott.

Tömött táska

Tömött sporttáskája és hátizsákja egy-egy fekete nejloncsomagot rejtett. Az összesen bruttó 3,2 kilogramm kábítószergyanús anyagot lefoglalták, az utast előállították.

Szakértők vizsgálják

A növényi törmeléket igazságügyi vegyész-szakértő vizsgálja, a férfit nyomozók hallgatták ki.

Magának hozta

Rövid vallomása arról szólt, magának hozta az anyagot saját felhasználásra, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett.

Kábítószer birtoklása

Az őrizetbe vett férfi ellen kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Váci Rendőrkapitányság.

Ilyen hatása van

A marihuánát használói gyakran a pszichoaktív és élettani hatásai miatt használják, amelyek közül a legfőbbek a hangulatjavító, a nyugtató, szorongásoldó és a kellemetlen emlékek hatását csökkentő, valamint az étvágyfokozó hatás. Az ENSZ 1997-es adatai szerint világszerte megközelítőleg 141 millióra tehető a rendszeres kannabiszhasználók száma (ez a világ népességének 2,45%-a). 

Több év börtön

A világ legtöbb országában jogilag korlátozták a marihuána birtoklását és használatát. Magyarországon is több éves börtönbüntetés várhat a marihuána értékesítőire, fogyasztóira.

Kékvillogo.hu/Police.hu – Kép forrása: rendőrség