A közös járőrpártól egy férfi kért segítséget, mert a budapesti Király utcában egy fiatal fiú összeesett és elvesztette az eszméletét. A rendőrök sikeresen újraélesztették a kamaszt, a helytállásukért pedig most elismerésben részesültek.

Segítséget kértek

Mint korábban beszámoltunk róla, április 8-án, 21 óra körül egy férfi rohant oda a közös járőrpárhoz segítségért, mivel a 7. kerületi Király utcában egy fiatal fiú összeesett és nem volt eszméleténél. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Budapest belvárosában esett össze a fiú

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Újraélesztették

A rendőrök nem késlekedtek, és azonnal megkezdték a fiatal újraélesztését. Amíg Horváth Balázs rendőr főtörzsőrmester riasztotta a mentőket, Steinekker István rendőr főtörzsőrmester és Makai Attila honvéd őrvezető megkezdte a kamasz újraélesztését.

Mellkaskompressziót alkalmaztak

Az egyenruhások mellkaskompressziót alkalmaztak, amivel sikerült visszahozniuk a fiatalt. A kiérkező mentők végül stabilizálták a fiú állapotát, és kórházba szállították további megfigyelés céljából.

Elismerésben részesültek

Dr. Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya április 15-én dicséretben és elismerésben részesítette a hős segítőket. A honvéd őrvezetőnek Budapestért Emlékplakett díjat és jutalmat adott át.

Heves megyében eladó mentett életet

Korábban írtunk róla, hogy egy Heves megyei közértben minden előzmény nélkül összeesett egy vásárló. Az eladó nem tétlenkedett, és azonnal a segítségére sietett, miközben hívta a mentőket.

Megmentette

Az eladó megvizsgálta a 60 év körüli nőt, és amikor észlelte, hogy nincs keringése, megkezdte az újraélesztést. Mellkaskompressziókat alkalmazva egy vásárló segítségével sikerült kitartaniuk addig, míg megérkeztek a mentők.

Stabilizálták az állapotát

Amikor a mentők kiértek a helyszínre, gyorsan átvették a mentést, és emelt szinten folytatták azt tovább. Ennek köszönhetően sikerült stabilizálni a nő állapotát, akinek végül megmentették az életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Íme a videó a közös járőrpár elismeréséről

Kiemelt kép: Kitüntetett egyenruhások – Forrás: Police.hu