Vasárnap, a kora hajnali órákban egy Fiat letért az 5312-es számú útról, és az árokba hajtva felborult a Bács-Kiskun megyei Hajós közelében. Az autóban négyen utaztak, azt viszont nem tudni, melyikük vezette az autót, ugyanis mindannyian letagadták, hogy bármi közük lenne a vezetéshez.

Nedves volt az úttest

A vasárnap hajnalban történt baleset egy jobbra ívelő kanyarban történt, mivel az úttest nedves volt, és emiatt irányíthatatlanná vált a jármű, így az lesodródott az útról, és az árokban kötött ki a bokrokat letarolva és a tetejére borulva – írja a Baon.

Hajós közelében történt a baleset

Tűzoltók és mentők érkeztek

A baleset helyszínéhez tűzoltók és mentők is odasiettek, akik Jánoshalmáról és Kalocsáról érkeztek. Az autóban utazó négy személy a saját lábán mászott ki az árokba borult autóból, őket a kalocsai mentők kórházba szállították. A tűzoltók áramtalanították a járművet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem derült ki, ki vezetett

A baleset miatt több óráig helyszíneltek, azonban még így sem derült ki, hogy ki vezette az autót, mert az utasok közül senki sem vállalta magára a sofőr szerepét. A kalocsai rendőrök bűnügyi eljárás keretén belül vizsgálják, hogy ki a felelős a balesetért. A vizsgálat során arra a kérdésre is keresik a választ, hogy az autó vezetője fogyasztott-e bármilyen tudatmódosítót a vezetése megkezdése előtt.

Halálos baleset volt Baktalórántházánál

Egy másik balesetben két autó csapódott egymásnak április 17-én, 21 órakor a 41-es számú főúton Baktalórántházánál. Az eddigi információk szerint az ütközésben az egyik autó sofőrje a helyszínen belehalt a sérüléseibe – írja a Frissmédia.

Feszítővágóval szedték ki az egyik sofőrt

A 41-es főút és a Vasút utca kereszteződésénél történt balesethez a baktalórántházi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik feszítővágóval kiszabadítottak egy nőt az egyik autóból. A sérülthöz mentők érkeztek, azonban nem tudták megmenteni a 41 éves kántorjánosi nő életét.

Összeütköztek

A lap szerint a nő autója Baktalórántháza irányából akart áthaladni a 41-es számú főútvonalon, amikor nekiütközött egy Vásárosnamény irányából közlekedő autó vezetőoldalába. A két kocsi a becsapódás helyszínétől mintegy 50 méterre, az árokban kötött ki.

Gyorshajtás okozhatta a végzetes balesetet

A kereszteződés előtt egy tábla hívja fel az autósok figyelmét, hogy az útszakaszon 60 km/órával lehet haladni. Ugyanakkor a roncsok arról árulkodnak, hogy a védett útvonalon haladó autó ennél nagyobb sebességgel közlekedhetett.

Lezárták az utat

A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A Hajósnál felborult autó