Kedd délután a budai Döbrentei téren szerencsés kimenetelű villamosbaleset történt.

Így történt a baleset

Egy Volkswagen Caddyt vezető középkorú férfi a Friedrich Born rakpart felől haladt az Attila út irányába, majd a Döbrentei utcát elhagyva balra, az Erzsébet híd alatt a Hegyalja út felé vezető villamos átjáróba kanyarodott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lökött a villamos a furgonon

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vette észre a villamost

Tőle jobbra, a híd pillére mögül azonban ekkor bukkant fel a Döbrentei téri megállóból a Rudas fürdő felé éppen kiindult CAF típusú 56-os villamos. Az átjáró előtt ugyan van egy folyamatosan villogó sárga fényt adó jelzőberendezés, de a Caddy sofőrje sem ezt, sem az elsőbbségadás kötelező táblát nem vette figyelembe és a szerelvény elé kanyarodott.

Sérült a furgon eleje

Kisiklott a villamos eleje

Szerencsére a villamos a balkanyar miatt lassan ment, de így is elég nagy erővel ütközött a furgonnak, a karambolt követően az első tengelyével ki is siklott. A kis sebesség miatt a fedélzeten tartózkodó utasok nem estek el, illetve az okozó sofőr sem sérült meg.

Újabb sérült villamos

Nem volt könnyű a jármű sínekre helyezése

Visszakerült a pályára a villamos

A BKV műszaki segélyszolgálata a helyszínelés után faékekkel és vaslemezekkel terelte vissza a szerelvényt a sínpárra, a darut nem kellett riasztani. A Caddy vezetője a helyszínen elismerte a hibáját.

Lezárták az utat

Villamospótló ment

A baleset miatt több, mint egy órára lezárták a Döbrentei téren a villamosátjárót, az 56-os és az 56A villamos a Dózsa György tér és a Rudas Gyógyfürdő között nem közlekedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.