Elfogták a Pest megyei rendőrök azt a 35 éves román állampolgárságú férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nyakon szúrta az ismerősét Budaörsön, amikor az békíteni próbálta a testvérével.

Tettlegességig fajult a szóváltás

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a társaság autóval egy összejövetelről tartott hazafelé amikor a kocsiban tartózkodó testvérpár a hátsó ülésen szóváltásba keveredett és a nézeteltérés tettlegességig fajult.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyakon szúrta ismerősét

A sofőr leállt a járművel, mindannyian kipattantak az autóból, de a veszekedés tovább folytatódott. A 28 éves ismerősük megpróbált a testvérek közzé állni, hogy szétválassza őket, de ekkor a 35 éves B. Zoltán előkapta zsebkését és nyakon szúrta vele.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életveszélyes sérülések

A mentősök a helyszínen megkezdték az áldozat ellátását, majd életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték, ahol azonnal megműtötték.

Megtalálták a kést

A budaörsi rendőrök B. Zoltánt a helyszínen bilincselték és előállították. A nyomozók megkezdték a helyszíni szemlét, az elkövetéskor használt kést is megtalálták és lefoglalták.

Az orvosoknak köszönheti életét

Az elsődleges orvosi vélemény alapján az áldozat csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően élte túl a támadást. Tekintettel az elkövetéshez használt eszköz méretére, a támadott testrészre, valamint annak irányára, az esemény az áldozat halálával is végződhetett volna.

Nem emlékszik semmire

B. Zoltán megtagadta a vallomást. Azt mondta: annyira ittas volt, hogy nem emlékszik a történtekből semmire. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene.

Fejszével támadt vitapartnerére

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki fejszével támadt a vitapartnerére, mert eltüzelte az általa korábban felhasogatott fát.  

Begyújtott a tűzifával

A vádirat szerint a férfi 2022 nyarán megjelent annál háznál, ahol a párja, illetve a sértett és élettársa laktak. Az elkövetőnek a barátnője jelezte, hogy a sértett egy kisebb mennyiséget eltüzelt. a vádlott által korábban felhasogatott tűzifából. 

Pótolni akarta az anyagot

A felindult állapotban lévő férfi megjelenésekor a sértett éppen fát vágott az udvaron azért, hogy az elhasznált tüzelőt pótolja, de amikor meglátta a vádlottat, letette a kezében tartott fejszét.

Magához vette a fejszét

A két férfi között ekkor vita alakult ki, melynek során a vádlott a 2,3 kg súlyú fejszét magához vette, és annak fokával nagy erővel halántékon ütötte a sértettet. A sértett az ütéstől a földre rogyott, ennek ellenére a vádlott még legalább két alkalommal a nyakánál, illetve a mellkasánál megütötte, majd a helyszínről távozva a fejszét a családi ház tetejére dobta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció