A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki fejszével támadt a vitapartnerére, mert eltüzelte az általa korábban felhasogatott fát.  

Begyújtott a tűzifával

A vádirat szerint a férfi 2022 nyarán megjelent annál háznál, ahol a párja, illetve a sértett és élettársa laktak. Az elkövetőnek a barátnője jelezte, hogy a sértett egy kisebb mennyiséget eltüzelt a vádlott által korábban felhasogatott tűzifából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótolni akarta az anyagot

A felindult állapotban lévő férfi megjelenésekor a sértett éppen fát vágott az udvaron azért, hogy az elhasznált tüzelőt pótolja, de amikor meglátta a vádlottat, letette a kezében tartott fejszét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Magához vette a fejszét

A két férfi között ekkor vita alakult ki, melynek során a vádlott a 2,3 kg súlyú fejszét magához vette, és annak fokával nagy erővel halántékon ütötte a sértettet.

Többször is megütötte

A sértett az ütéstől a földre rogyott, ennek ellenére a vádlott még legalább két alkalommal a nyakánál, illetve a mellkasánál megütötte, majd a helyszínről távozva a fejszét a családi ház tetejére dobta.

Súlyos koponyasérülés

A sértettnek a bántalmazás következtében súlyos, összetett csonttöréssel járó koponya-agysérülése keletkezett, melynek súlyossága és jellege alapján a sértett életveszélyes állapotban volt, és a halála bekövetkezésének reális esélye is fennállt.

Letartóztatták

A vádlottat a kaposvári rendőrök még az eset napján őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a letartóztatását is elrendelték. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tragikus verekedés

A Kékvillogó.hu írt arról a közelmúltban, hogy tragédiába torkollott egy verekedés Cegléden – véres ruhában, vascsővel a kezében érték tetten a járőrök az 52 éves elkövetőt. A férfit a gyanú szerint egy pajszerrel olyan súlyosan bántalmazta ismerősét, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. Azóta őrizetben van.

Összeverekedtek

Egy ceglédi laktanya dolgozója kért két férfi verekedése miatt rendőri segítséget november 17-én délután. A percek alatt kiérkező járőrök véres ruhában és vascsővel a kezében érték tetten az 52 éves N. Józsefet, aki a gyanú szerint egy késsel megsebesítette azonoskorú férfi ismerőse kezét.

Vér borította a támadó ruháját

Az áldozat könnyű sérülést szenvedett, a támadó ruháját borító vér mennyisége azonban valami komolyabb és súlyosabb történtekre utalt.  A ceglédi rendőrök nyomozása után a helyszínen egy férfi holttestét találták, amit bántalmazás nyomai borítottak, sok vért vesztett, amelynek egy része a pajszerrel tetten ért N. József ruhájára kerülhetett. 

Halálra verte áldozatát

Az elsődleges vélemény szerint N. József olyan erővel ütötte 46 éves áldozatát, hogy koponyacsont sérülést, koponyaűri vérzést, agyzúzódást szenvedett. Az okozott sérülések vezettek nagy valószínűséggel halálához. N. József kihallgatása nem nyúlt hosszúra, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, mindössze annyit mondott: „nem emlékszek semmire”. Ehhez minden bizonnyal az alkohol és gyógyszer koktélja is hozzájárult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a fejszés támadás helyszíne. Fotó: Magyarország Ügyészsége