Tűz ütött ki egy műanyag hulladékot feldolgozó üzemben a Vas vármegyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett hétfőn hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Küzdenek a tűzoltók

Azt írták, egy-másfél futballpálya területen ég a négy méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék. Hozzátették, hogy az esethez Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket; a beavatkozást a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Győrből még úton van az oltáshoz szükséges por-hab konténer. A tűzoltók egyelőre nem tudják megakadályozni a lángok továbbterjedését – ismertették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kilenc vízsugár

Hajnali 3 óra után már kilenc vízsugárral oltották a tüzet, amely ötezer négyzetméteren égett. A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket Kám településen, és égett szagot sem tapasztaltak. A következő méréseket Egervölgy településen fogják elvégezni – írta a katasztrófavédelem.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőrök vették észre

Az eset kapcsán a vaol.hu azt írja, a rendőrök vették észre a tüzet, ők értesítették a tűzoltókat. Az oltási munkálatok várhatóan a hétfői napon még hosszú ideig él fognak tartani.

Videó:

Fémhulladék gyulladt ki a Csepelen

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt mintegy száz négyzetméteren lángolt a fémhulladék a 21. kerület iparterületi részén, a Petróleum utcánál még október elején. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik két habosított vízsugárral kezdték oltani a lángokat – közölte akkor Katasztrófavédelem. 

Helyszíni fotó:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Szeptemberben a szigetszentmiklósi akkuhulladék-feldolgozóban ütött ki tűz

Szintén portálunk adta hírül még szeptemberben, hogy  tűz ütött ki a SungEel szigetszentmiklósi egységében. Ez az az üzem, ahol idén tavasszal két ember életét veszítette, amikor egy darálógép felrobbant.

Egy darálógép égett

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi porral oltóval eloltották. A füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: vaol.hu videórészlet