Fémhulladék gyulladt ki Csepelen, a tűzoltók két habosított vízsugárral oltják a lángokat.

Tűz a Szabadkikötőben

Mintegy száz négyzetméteren lángol a fémhulladék a 21. kerület iparterületi részén, a Petróleum utcánál. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik két habosított vízsugárral kezdték oltani a lángokat – írja a Katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni fotó:

Budapest, 2023. október 3. Fémhulladék ég mintegy száz négyzetméteren a XXI. kerület iparterületi részén, a Petróleum utcánál 2023. október 3-án. MTI/Mihádák Zoltán

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nincs veszélyhelyzet

Első információk szerint a FÉMKER hulladéka kapott lángra, és már lokalizálták a tüzet. Veszélyhelyzet nincs.

Hétvégi tüzek

Ahogy írtunk róla, Pomázon és Csobánkán is kigyulladt egy lakóház vasárnap. A csobánkai mentés során a lánglovagok egy idős, eszméletlen személyt találtak a helyszínen, akinek az életét már nem lehetett megmenteni, füstmérgezésben meghalt. Beszámolónk végén láthatják a Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület helyszínen készült fotóit.

Négyórás küzdelem a lángokkal

A Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület vasárnap 13 órakor kapta a riasztást, miszerint Pomázon, a Fűzfa utcában ég egy lakóház. Az egység két percen belül, öt fővel indult a helyszínre. Kiérkezésükkor már a tető nagy része égett. A lángokat a szentendrei és a fővárosi hivatásos-, illetve a pomázi önkormányzati egységekkel közösen, több mint négy órás küzdelem végén sikerült teljesen elfojtani.

Tizennyolcan oltottak Csobánkán

Alig végeztek a tűzoltók a pomázi munkával, máris jött a jelzés Csobánkáról, itt egy nyolcvan négyzetméteres családi házban keletkezett tűz a Múzsa utcában. Három járművel tizennyolc tűzoltó percek alatt a helyszínre érkezett, ahol a ház szinte minden helyisége égett már, valamint az épület sűrű füsttel telítődött.

Több vízsugár is kellett

A szentendrei hivatásos, valamint a pomázi önkormányzati tűzoltókkal közösen, több vízsugár segítségével előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat.

Nem tudták megmenteni

Az oltás során a ház konyhájában egy idős, eszméletlen személyt találtak, akit az egységek kivittek az épületből. A mentőszolgálat szakemberei megkezdték az újraélesztését, azonban az életét már nem lehetett megmenteni, füstmérgezésben meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni fotó

Helyszíni fotó

Kiemelt kép: tűz Csepelen – Forrás: MTI