500 dollárt, azaz kb. 180 ezer forintot ajánlott fel a Lufthansa Airlines annak az utasnak, akire ráömlött a forró kávé egy Budapestre tartó járaton még júliusban. A 19 éves fiatalember másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Kanadából érkezett

Jake Hayden, Kanadából, Torontóból utazott a magyar fővárosba, a kellemetlen incidens akkor történt, amikor Frankfurtban átszállt egy Budapestre tartó járatra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Forró kávé

A Simple Fyling beszámolója szerint a légiutas-kísérők a leszállás előtt forró italokkal kínálták az italokat, ekkor történt a baleset, a kávé ugyanis a Jake-re ömlött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Erős fájdalom

Az utas ezt követően értelemszerűen erős fájdalmat érzett, továbbá rosszul érintette, hogy a történteket a stewardess csupán egy „Jaj, ne” felkiáltással konstatálta, majd folytatta a többi utas kiszolgálását.

Kiment a mosdóba

Egy kicsivel később, amikor már az italfelszolgálás véget ért, a fiatal férfi kiment a mosdóba, ahol igyekezett lehűteni az égési sérüléseit. Ennek ellenére a repülés további része nagyon kényelmetlenül telt a számára, a portál szerint a fájdalom miatt még a biztonsági övét sem tudta bekötni.

Másodfokú égés

Mindezek után Budapesten derült ki, hogy a fiatal másodfokú égési sérüléseket szenvedett, Jake gyógyszert is kapott, melyet a Budapesten töltött idő alatt végig kellett szednie

Meggyógyult

Úgy tudni a fiatal fiú sérülései meggyógyultak még azelőtt, hogy visszatért volna torontói otthonába, így ott nem ment orvoshoz. A család viszont felvette a kapcsolatot a Lufthansa Airlines légitársasággal a budapesti járaton történtek miatt.

A légitársaság ezt mondja

A légitársaság aztán szeptember 15-én küldött válaszában azt írta: Jake nem tett bejelentést a sérülésről a fedélzeten, így most a személyzet válaszára várnak, hogy megerősítsék, valóban ott történt a baleset.

Kártérítés

A légiutas-kísérők aztán feltehetően elmondták, valóban történt ilyen, mert úgy tudni a Lufthansa később 500 dolláros, azaz kb. 180 ezer forintos kártérítést ajánlott fel a fiúnak. A légitársaság állítólag azt mondta, hogy ez a maximális összeg, amit adhatnak, mivel az utas semmiféle orvosi dokumentumot, vagy orvosi számlát nem nyújtott be feléjük.

Nem elégedettek

Jake családja azonban nem elégedett, csalódtak a légitársaságban, úgy gondolják, nem a megfelelő módon kezelték a helyzetet, kiváltképp a légiutas-kísérő reakciója bosszantja őket. Az utas ezért továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a társaság vállaljon felelősséget a történtekért és kérjenek tőle bocsánatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay