Elkezdődött annak a szegedi férfinak a pere kedden a Szegedi Törvényszéken, aki 2022 őszén lakásukban megfojtotta alvó feleségét. A jelenleg 47 éves férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

Megromlott a házasságuk

A férfi 2019-ben házasodott össze feleségével, de kapcsolatuk a gyermekük születése előtt kezdett megromlani, veszekedéseik pedig 2022-ben állandósultak. A nő szerette volna, ha a férfi pszichés problémái miatt orvosi kezelésnek veti alá magát.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kibékültek 

A férfi, bár kért segítséget, gyógyszereit nem vagy csak rendszertelenül szedte. Az asszony megmondta a férjének, hogy el akar válni, de később kapcsolatuk valamelyest helyreállt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lefeküdt aludni

2022 novemberében a férfi a feleségével és közös gyermekükkel Szegeden, a férfi a Rókus városrészben található társasházi lakásában voltak, amikor a kora éjszakai órákban vitatkozni kezdtek kapcsolatukról. A szóváltást követően az asszony a hálószobába ment, majd elaludt.

Megfojtotta a feleségét

A férfi éjfél után alvó felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg az asszony meg nem halt. Közös gyermekük közben a lakás másik szobájában aludt, és nem vette észre a történteket.

Feladta magát a rendőrségen 

November 16-án este a vádlott bement a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol bejelentette, hogy megölte feleségét. A lakásba kimenő rendőrök megtalálták a holttestet.

Erős felindulásból cselekedett

Bene Zoltán ügyvéd az előkészítő ülésen felhívta a figyelmet arra, hogy a vádlott első rendőrségi meghallgatása során nem hangzottak el a szükséges figyelmeztetések, így az arról készült jelentések nem vehetők bizonyítékként figyelembe. A védő kifejtette, ügyfele nem vitatja, hogy felesége halálát okozta, de álláspontja szerint a férfi bűncselekménye erős felindulásból elkövetett emberölésnek minősül.

Szakértői vélemény 

A szakértői vélemény szerint a férfi tette elkövetésekor súlyos és mélyreható személyiségzavarban, az elmeműködés olyan kóros állapotban szenvedett, amely enyhe fokban korlátozta őt abban, hogy cselekménye következményét felismerje, illetőleg efelismerésnek megfelelően cselekedjen.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció