Már nem volt idő bemenni a kórházba, otthonában hozta világra gyermekét egy budapesti édesanya, derült ki az Országos Mentőszolgálat posztjából.

Megindultak a fájások

„Tegnap hajnalban kezdődtek fájásai annál a 40 hetes kismamának, aki férjével kórházba akart indulni budapesti otthonukból, az események azonban felgyorsultak, így a mentők segítségét kérték” – kezdte bejegyzését az Országos Mentőszolgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem volt idő

„A rutinos mentésirányító rögtön több egységet riasztott a helyszínre, miközben az izgatott apukát instruálta az előkészületekre. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és megvizsgálták a nőt, majd (helyesen) úgy ítélték, hogy valóban nincs idő kórházba sietni, és felkészültek a szülés levezetésére.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Világra segítették

„Az életmentők mindössze néhány perc alatt, komplikációk nélkül világra segítették a kis Alexandrát, aki rögtön fel is sírt. Helyszíni ellátást követően a büszke édesanyát és második gyermekét stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Az újszülöttnek egészséges, boldog életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írták posztjukban a mentők.

Rendőri biztosítással száguldott kórházba egy vajúdó kismama

A minap a rendőrség számolt be róla, hogy idő előtt indult meg a szülés egy szentendrei kismamánál, akit a férje igyekezett a kórházba vinni, ám a hétvégi forgalom lassította őket. A férfi ekkor az út mentén sebeséget mérő rendőröktől kért segítséget, akik aztán egészen Budapestig, a kórházig kísérték szirénázta a vajúdó kismamát és férjét.

Nem volt más megoldás

„Egy pillanat alatt összepakoltak és kocsiba pattantak március 25-én délután azok a szentendrei rendőrök, akiktől egy aggódó kispapa kért segítséget. Az egyenruhások sebességet mértek egy Pest vármegyei településen, amikor egy fehér autó lefékezett a közelükben. A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette, az asszonynál ugyanis – a kiírtnál korábban – megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba. Nem láttak más megoldást, az út szélén szolgáló rendőrökhöz fordultak.” – írta posztjában a Magyar Rendőrség, majd hozzátették:

Tisztították a terepet

„Süket füleknek nyoma sem volt, az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták cuccukat, bevágódtak autóikba, feltolták a kéklámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé. Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta – 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.”

20 perc alatt

„Az alsó hangon is legalább 50 percben letudható távolságot 20 perc alatt abszolválták, útközben pedig előkészítették, és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük. Mindnyájan fellélegeztek, amikor időben sikerült megállni a bejáratnál. A szentendrei rendőrök addig azonban egy tapodtat sem mozdultak, míg a kispapa – miután feleségét bekísérték – vissza nem ment hozzájuk és meg nem nyugtatta őket, hogy anyukát és kisfiát is gondjaikba vették az orvosok és ápolók. Az egyenruhások nyugtázták a hallottakat, majd – a sebességhatárokat betartva – visszatértek eredeti felállítási helyükre.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó:

Kiemelt kép: Illusztráció