Razziáztak a zsaruk a 18. kerületben. Ittas, bódult és jogosítvány nélkül vezető sofőr is a horgukra akadt. Megdöbbentő, néhányan milyen állapotban képesek a volán mögé ülni.

Néhány napja volt az akció

A rendőrség friss közleményben számolt be a 2023. július 14-én estétől másnap reggelig tartó akció eredményeiről. Ez egy úgynevezett komplex közlekedésrendészeti akció volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több szereplő is részt vett az akcióban

A 18. kerületi rendőrök mellett a kerületi Közterület-felügyelet, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem hallgatói is részt vettek az akcióban. Jelen voltak Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai, továbbá polgárőrszervezetek is. A razzia eredményesen zárult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Civil autókból is figyelték a közlekedőket

A rendőrök a hagyományos rendőrautók mellett jelzés nélküli, úgynevezett “pofátlan(tan)ító” gépkocsikkal is részt vettek az akcióban. A kirívó közlekedési jogsértések, másokat veszélyeztető, engedély nélkül átalakított tuning autók miatt mobil ellenőrzőállomást is bevetettek.

Tíz embert kellett előállítani

A razzia során tíz ember előállítására került sor. Két személyt ittas vezetésen értek, egy sofőr pedig bódult állapotban ült volán mögé, öt személy pedig nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Egyvalaki kábítószerfogyasztás gyanúja, egy illető pedig szabálysértési körözés miatt került kiemelésre.

Egy elképesztő történet is napvilágot látott

A ferihegyi gyorsforgalmi úton megállítottak egy sofőrt, aki épp a családjával indult nyaralni. Kiderült, a férfi ittas volt, pedig vele utazott a felesége és két gyermeke is. A férfival szemben büntetőeljárást indítottak.

Szabálysértési feljelentésből sem volt hiány

18 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek a zsaruk. Három esetben azért, mert vagy forgalomból kivont, vagy engedély nélkül átalakított kocsival közlekedtek. Ezzel együtt elvették a forgalmi engedélyt is. Hatan gyorshajtás miatt kell, hogy eljárásra készüljenek, ők bírságot is kaptak.

Volt, akinél különösen veszélyes eszközt találtak

Kilenc közbiztonságra különösen veszélyes eszközt találtak a zsaruk az akció során. Két engedély nélkül tartott gáz- és riasztópisztolyt foglaltak le. A tulajdonosokkal szemben megindult a szabálysértési eljárás.

Ezek is érdekelhetnek!

A rendőrség videót készített a razziáról

A zsaruk az akcióról megosztottak egy videót is. Ez azonban korhatáros, és csak a YouTube-on tekinthető meg. Ha elég idős vagy már, és szeretnéd megnézni, kattints ide.

Ezt üzenik a rendőrök

A balesetek számának csökkentése céljából a jövőben is várhatók hasonló rendőrségi akciók. Ha másért nem is, a bírságok és kellemetlen következmények miatt mindenkinek érdemes betartania a szabályokat. A valódi cél az, hogy mindenki hazaérjen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció