Szinte hihetetlen vallomást tett az a horvát férfi, aki kilométereken át haladt a forgalommal szemben az M7-es autópályán majd súlyos balesetet okozott. Az Audit vezető 64 éves sofőr elmondta: nem is akart Magyarországra jönni, az egyik barátját akarta meglátogatni egy horvát városban. Annyira eltévedt, hogy több mint három órát utazott, majd azt sem vette észre, hogy az autópályára rossz irányban hajtott fel…

Szemben a forgalommal

A Kékvillogó.hu adott hírt elsőként arról, hogy több kilométert ment forgalommal szemben egy külföldi autós az M7-es autópályán Szabadbattyán közelében január 18-án, szerdán délután, és súlyos balesetet okozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elnézte az Audi sofőrje

A figyelmetlen sofőr a Budapest felé tartó oldalra hajtott fel szabálytalanul szerdán délután, fényes nappal. Mindezt megerősítette, hogy több bejelentés is érkezett a rendőrségre arról, hogy egy Audi típusú személygépkocsi az M7-es autópályán szembe halad a forgalommal.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Balesetet okozott

A horvát állampolgárságú járművezető a 70-es kilométerszelvényhez érve egy szabályosan közlekedő gépkocsit kitérési manőverre kényszerített, mely során a vétlen sofőr elveszítette irányítását a járműve felett és a szalagkorlátnak ütközött, majd azt átszakítva a forgalmi oldalakat elválasztó füves területen állt meg.

Négyen kerültek kórházba

A baleset során a járműben utazó mind a négy fő megsérült, őket a mentők kórházba szállították, az Audi vezetője adatai hátra hagyása nélkül továbbhajtott.

Elkapták a 64 éves férfit

Az egyenruhások a bejelentést követően az autópálya 83-as kilométerszelvényében megállították a 64 éves férfit, akit a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállítottak, ahol közúti veszélyeztetés bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

Nem is akart Magyarországra jönni

A vallomásában elmondta, hogy nem kívánt Magyarországra jönni, egyik barátját akarta meglátogatni egy horvát városban. Annyira eltévedt, hogy több mint három órát utazott, majd azt sem vette észre, hogy az autópályára rossz irányban hajtott fel.

A füves területen állt meg az autós

Fotó: police.hu

Átszakította a korlátot a vétlen autós

Fotó: police.hu

Kamera rögzítette az eseményeket

Az elképesztő jelentsort a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kamerája rögzítette. A felvételekből jól kivehető, hogy mennyire felelőtlen volt a külföldi autós, és az is látszik, hogy megpördül és felborul a vétlen autó.

Íme, a videó

A jelenetsort ide kattintva tudják megnézni. A történet mindenképpen tanulságos: aki akár csak egy táblát is figyelmen hagy az autópályára történő felhajtásnál, nem csak saját magát sodorhatja életveszélybe, hanem vétlen emberek is komoly bajba kerülhetnek miatta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az M7-esen összetört autó. Fotók: police.hu