Lecsapott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy raktárnak álcázott dohányüzemre Debrecenben. Az elmúlt évek legmodernebb cigarettagyártó gépsorát és 16 millió szál illegálisan gyártott cigarettát foglalt le az akcióban részt vevő több mint 100 pénzügyőr mintegy 1 milliárd forint értékben.

Célegyenesben volt a biznisz

Milliószámra készülhettek, és már éppen a végső csomagolásra készen álltak a legyártott cigaretták, amikor a NAV MERKUR Bevetési Egysége megérkezett a helyszínre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Feltűnés nélkül

Régi, elhagyatott raktárépületben, kívülről szinte észrevehetetlenül működhettek éjjel-nappal a modern gépsorok Debrecen külterületén. Profin kiépített elektromos hálózat, rejtett levegőztető, fény- és hangszigetelés, illetve egy külön helyiségben működő, egyedi kivitelezésű aggregátor biztosította a csendes, feltűnés nélküli gyártást.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mesteri szigetelés

A mesterien kialakított szigetelés még a telefonokat is leárnyékolta. A zsákutcában lévő nagyüzem kamerái is a zavartalan működést segíthették.

Profi körülmények

A napi szinten használható, jól felszerelt és modern szabadidős helyiségek pedig az életvitelszerű bentlakásra is alkalmassá tették az üzemet. Egy mai, modern cigarettagyár legprofesszionálisabban felszerelt hasonmását üzemeltették a NAV érkezéséig.

Döbbenetes mennyiség

A lefoglalt cigaretta értéke megközelíti az 1 milliárd forintot, emellett a gépsorok, az előzetes becslések szerint is több milliárd forintot érnek. A nyomozók öt ukrán állampolgárt, négy férfit és egy nőt őrizetbe vettek és gyanúsítottként kihallgatták őket.

Lekapcsolták a benzinkút üzemeltetőjét

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy őrizetbe vették egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetőjét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói, mert hatósági áras üzemanyaggal csalt. Ezzel nemcsak az állami költségvetést, hanem saját cégét is megrövidítette.

Nyitvatartási időn kívül ment a biznisz

Napi rendszerességgel, nyitvatartási időn kívül, hatósági áron szolgált ki egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetője egy céget, amely nem jogosult a kedvezményes beszerzésre. Az adóelkerülő vevő ezer literes, úgynevezett IBC-tartályokba tankolt, közvetlenül a kútfejről. A kutas még arra is odafigyelt, hogy az üzemanyagtartályok űrmérete szerint, részletekben töltse és papírozza le a tankolást.

Tartályonként 30 ezer forint

Az eladó minden megtöltött tartály után 30 ezer forint kenőpénzt fogadott el – adta hírül közleményében a NAV. Az üzemanyag értékesítésére vonatkozó jogszabályok megszegésével az eladó, a jelenlegi adatok szerint több mint 9 ezer liter üzemanyagot adott el piaci ár helyett hatósági áron. Ezzel csaknem 600 ezer forint áfával rövidítette meg a költségvetést, cége pedig 2,6 millió forint bevételtől esett el.

Őrizetben a kutas

A kút üzemeltetőjét és egyik vevőjét gyanúsítottként hallgatták ki, majd a kutast őrizetbe vették. A NAV MERKUR Bevetési Egysége is megjelent a vevőnél, mert felmerült annak gyanúja, hogy fegyvert tart. A bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalással, vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel gyanúsított férfi akár tíz év szabadságvesztésre is számíthat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció