A Nyíregyházi Törvényszék 18 év fegyház-büntetésre ítélte azt a nőt, aki tavaly nyáron megfojtotta férje szeretőjét. A dühös asszony megjelent a szerető lakásán, ahol végül elszabadultak az indulatok.

Intim kapcsolatban

A szabolcsi településen élő vádlott férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, amiről a feleség tudomást szerzett, féltékenységének többször hangot is adott. Tavaly nyáron a férfi felkereste szeretőjét, majd legalább két liter bor közös elfogyasztása után intim kapcsolatba kerültek, majd elaludtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hamutállal fejbe vágta

A délutáni órákban a vádlott megjelent a szerető lakásán, ahol az ágyban fekvő sértettet megütötte, földre rántotta. Férjét egy hamutállal fejbe vágta, mire a férfi elmenekült a helyszínről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A helyszínen meghalt

A közlemény szerint a vádlott ezután is folytatta az alkoholos befolyásoltság alatt álló – emiatt védekezésre képtelen – sértett bántalmazását és olyan erővel szorította meg nyakánál fogva, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette.

Bűnös

A vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek és ítélte el a Nyíregyházi Törvényszék. Az ítélet nem jogerős, a vádlott, a védője és az ügyész is fenntartotta a jogorvoslati nyilatkozatra a rendelkezésre nyitva álló három napos határidőt.

Zsákot húztak a fejére

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy felesége és fiatal szeretője akarta kioltani egy ismert orvos életét Szombathelyen. A férfi félreérhetetlen helyzetben talált rá pedagógus házastársára és annak tanítványára. A nő és a fiatal férje zsákot húzott a megcsalt férfi fejére, azt hitték meghalt, ezért magára hagyták. Az orvos túlélte a bántalmazást.

Gyilkossági kísérlet

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást 2023. március 13-án. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 26 éves férfi társával, egy 56 éves nővel bántalmazott egy férfit a szombathelyi otthonában – írta a rendőrség az eset után. 

Két embert vettek őrizetbe

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 61 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés körülményeire figyelemmel akár halállal is végződhetett volna az esemény. A nyomozók a gersekaráti férfit, valamint a szombathelyi nőt – őrizetbe vételük mellett – emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Rajtakapta feleségét

Kiderült, hogy az áldozat, egy szombathelyi ismert urológus, akit 56 éves felesége és annak tanítványa akart megölni. Dr. N. János a kelleténél hamarabb ért haza, ahol rajtakapta pedagógus feleségét a magánórákra járó tanítványával.  Az események ekkor vettek extrém fordulatot.

Zsákot húztak a fejére

A férj félreértelmezhetetlen helyzetben érte tetten a feleségét és az asszony kedvenc tanítványát. A lebukott szeretők ezen annyira feldühödtek, hogy mindketten ütlegelni kezdték a sértettet. Egyikük egy műanyag zsákot is az áldozat fejére húzott, hogy ne lássák az arcát. 

Azt hitték, meghalt 

A doktor elájult, ez volt a szerencséje, mert a bántalmazók azt hitték, végeztek vele és már halott. Otthagyták a lakásban, nem tudni, miért, talán az elrejtése részleteit tervezhették, amikor az orvos felébredt, és súlyos, életveszélyes sérülései ellenére el tudott menekülni.

Bujkált az orvos

Ha nem a helyi kórházba megy, nem élte volna túl a bántalmazást. Végül az életét megmentő orvosok értesítették a rendőrséget. A doktor a rendőrségen kívül senkivel nem áll szóba, ha arról kérdezik, mi is történt vele március 13-án délután. Szombathelyi háza is kihalt, egy szomszédja szerint szinte bujkálva közlekedett, mintha ő szégyellné, hogy meg akarták ölni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció