Kiakadtak a dabasiak. A város lakóit megosztja az a tragikus baleset, ami szerdán este történt a város külterületén. Meghalt egy kerékpáros, akit személyautó gázolt el. A helyiek szerint az arra közlekedők 90 százaléka gyorsan hajt, de az illetékesek eddig a lakossági bejelentések ellenére sem tettek semmit. Az áldozat családja is megszólalt, szerettük védelmében.

Tragikus gázolás Dabason

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy életét vesztette egy kerékpáros, akit személyautó gázolt el Dabas külterületén szerda este. Az 54 éves férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A gépkocsit egy inárcsi nő vezette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ittasan kerékpározhatott

Egy hazafelé tartó 56 éves inárcsi nő gázolt el egy kerékpározó férfit a város külterületén. A férfi életéért sokáig küzdöttek, de már nem tudták megmenteni. A helyieket megviselték a történtek, és megoszlanak a vélemények arról, hogy ki hibázhatott. Vannak, akik úgy tudják, ittas volt az áldozat, aki ráadásul az út közepén kerékpározott. „Ittas volt a kerékpáros és két autós sáv között, kivilágítatlanul közlekedett lakott területen kívül!” – írta egy kommentelő.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Gyakran kerékpározott ittasan”

Kiderült, sokan ismerték a szerencsétlenül járt férfit, aki a dabasiak szerint gyakran szállt fel ittasan a kerékpárjára, ezzel veszélyeztetve saját életét.

Kerékpárút is vezet arra

A hírek szerint a férfi kerékpárján világítás sem volt, de ő maga sem viselt sem láthatósági mellényt, sem fényvisszaverő csíkokat. A helyiek leginkább azon vannak megdöbbenve, hogy a férfi miért az úton kerékpározott, amikor azon a szakaszon elkülönített, árokkal az úttesttől elválasztott, kivilágított kerékpárút van.

A semmiből bukkant fel

„Nem hinném, hogy egy 56 éves hölgy a telefonjával lenne elfoglalva. Én is találkoztam este ezzel a biciklissel, felbukkant a semmiből. Se lámpa, se láthatósági mellény, az út közepén, ittasan. Aki nem ismeri ezt az útszakaszt, ne bíráskodjon. Nekem és szerintem több autós társamnak szerencsénk volt, hogy nem velünk történt” – írta egy nő a közösségi oldalon

Túl gyorsan ment?

Mások szerint inkább arról lehet szó, hogy az autót vezető hölgy átlépte a megengedett sebességhatárt. Ők azonban ezt mindössze arra alapozzák, hogy ezen a szakaszon gyakran előfordul, hogy száguldoznak az autósok. 

„A Bátyám halt meg”

„A Bátyám volt az áldozat! A végén még ő lesz a hibás! Védik az elkövetőt…” – írta az áldozat testvére felháborodottan. „Mélységesen elszomorít, hogy 2023-ban ilyen indulatok, érzések vannak” – fűzte hozzá egy másik kommentelő a Bors szerint.

„Hány családnak kell tönkre mennie?”

„Dabas-Besnyő és Dabas-Sári közt teljes útzár. Besnyőről kiérve visszafordítanak mindenkit. Hatóság a helyszínen” – írta távirati stílusban valaki egy helyi Facebook-csoportban. „Az a probléma, hogy itt Besnyőn ez bármikor megtörténhet, mert a baj hamar megvan és akár egy gyerek vagy egy kutya is kiszaladhat. Az elszáguldó autók szele rendesen megvág, ahogy a gyerekkel arra várok, hogy a játszótérre átmehessünk az úton. Aki itt átmegy. 90 százaléka gyorsan hajt. Többszöri bejelentésre se foglalkozik itt ezzel SENKI! (Rendőrség, Közút kezelő, de meg a vezetők sem a városházn). Se egy zebra, de még egy normális felfestés sem. Hány családnak kell tönkre mennie, hogy csináljanak valamit?” – adott helyzetjelentést egy másik kommentelő.

Szakértők vizsgálják

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit, a szakértők és a vizsgálat fog választ adni arra a kérdésre, milyen mértékben felelős az autós a gázolásért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: police.hu