Tragédiába torkollott az elmérgesedett testvéri viszony. Agresszívan üldözte a lakásban, majd mellkason szúrta fivérét egy férfi Isaszegen. A héten 9 évet kapott.

Testvérek voltak

A vádlott és a sértett édestestvérek, ám a korábbi jó viszony megromlott, haragossá vált köztük írja az ügyészségi az esetről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyilkos eszközök voltak nála

2019. július 11-én a későbbi támadó autóval érkezett meg a sértett isaszegi házához, ahová egy késsel és egy gyalogsági ásóval lépett be.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Próbált elfutni

A nappaliban a testvére élettársa tartózkodott, akitől megkérdezte, hol van a fivére, akit életveszélyesen megfenyegetett. Ekkor a sértett kilépett a fürdőszobából, majd a fivérét meglátva a kertbe szaladt.

Védekezett

A vádlott utána ment és a nála lévő késsel és ásóval közelített felé. A férfi hátrálni kezdett, majd a közelben lévő fészerből magához vett egy lapátot, amelynek a nyelével a vádlott fejére ütött.

Halálos szúrás

Ezt követően a vádlott mellkason szúrta a sértettet, majd kocsiba ült és elmenekült a helyszínről. Bár a mentők kórházba szállították, a megszúrt férfi a szakszerű orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette.

9 év

A bíróság a késelőt, az ügyészi vádirattal megegyezően, emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 9 év börtönbüntetésre, mellékbüntetésül 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés miatt nyújtott be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Még mindig rejtélyes a babócsai baltás gyilkosság

Címlapfotónk illusztráció.