Szörnyű dolog történt a Kaposszerdahelyen élő Feri bácsiékkal. Ferencéket a falu legszegényebb embereként ismerik, ráadásul két héttel ezelőtt újabb csapás érte őket, ugyanis két héttel ezelőtt porig égett a házuk. Rózsikának és a Feri bácsinak gyakorlatilag mindene odalett, biztosításuk pedig nem volt, csak annyijuk maradt, ami éppen rajtuk volt.

Az egész falu megmozdult

A tragikus hírre az egész falu egy emberként mozdult meg, a polgármester pedig átmenetileg felajánlotta az önkormányzat felújításra váró, szoba-konyhás házát, a helyek pedig bútor és ruhát is vittek a nehéz helyzetbe került párnak, számolt be róla a Blikk.

A villanyóránál kezdett a vezeték füstölni

“Közmunkások vagyunk, épp almát szedtünk a faluban, amikor a villanyóránál a vezeték füstölni kezdett. Hiába izzott már a fal is, a szomszéd azt hitte, talán a kertben égetünk valamit, ezért nem hívta a tűzoltókat” – mesélte a lapnak a borzalmas történet részleteit Rózsika, aki azt s mondta, hallották a szirénázást, de nem gondoltak arra, hogy náluk lehet a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már nem volt mit menteni

A házaspár amikor hazaért, akkor szembesült a borzalmakkal. Házuk előtt tűzoltók és rendőrök is várták őket, na meg persze az utcára kitódult emberek. Menteni sajnos már nem nagyon lehetett mit.

Ez is érdekelhet:

Még a főfal is kidőlt

A háznak még a főfala is kidőlt a detonáció miatt, a tető pedig elrepült, az összetört cserepeket a kert végéből szedegették össze. A házaspár elsírta magát a koromszínű fala láttán.

Nem volt biztosításuk

“Nem volt pénzünk a biztosításra, el se tudtam képzelni, mi lesz velünk. A polgármester vigasztalt bennünket, hogy nem maradunk fedél nélkül. Csak hát tégla, faanyag meg cserép is kell a felújításhoz. Meg pénz, nekünk ugye semmi nincs. Talán karácsonyra a jóérzésű emberek segítségével karácsonyra visszaköltözhetünk” – mondta reményteljesen a lapnak Rózsika.

Ez is érdekelhet:

Így lehet segíteni

Ha valaki szeretne segíteni a bajba jutott házaspáron, akkor az Bogdán Ferenc 10403909-86768457-56701000 számú számlájára utalhat pénzt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Katasztrófavédelem