A bajok ott kezdődtek, hogy a sértett lány összejött a támadója exével, ebből aztán szóváltás, dulakodás és a végén késelést lett. Két év – öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítéltek szerdán. Amennyiben a büntetés később mégis letöltendővé válna, a támadónak fiatalkorúak börtönébe kell vonulnia.

Fél éve történtek a drámai események

Az ítélet szerint mindkét lány ugyanabba a debreceni középiskolába járt. A bűncselekménnyel vádolt lány megtudta, hogy korábbi barátjának párkapcsolata alakult ki a másik lánnyal, azonban ezt nem tudta elfogadni, ezért január elején vita alakult ki közöttük.

Üzengettek egymásnak

Később internetes alkalmazásokon keresztül üzengettek egymásnak. A bűncselekmény előtti napokban megállapodtak abban, hogy a vitájukat személyesen rendezik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Előkerült egy pillangókés

A találkozó január 25-én, a tanítást követően az iskola mögötti játszótéren volt, a közelben tartózkodtak a két lány ismerősei és barátaik is. A fiatalok újra szóváltásba keveredtek, szidták és sértegették egymást, a vita dulakodássá fajult, majd egyikük a kabátzsebéből elővett egy pillangókést, és azt hegyével lefelé tartva csapkodott a másik irányába.

Háromszor megvágta

A vádlott háromszor megvágta a sértett bal vállát és egyszer megszúrta őt a mellkasán, a hónalj vonalában. Ezt észlelve a sértett ismerősei odamentek hozzájuk, és a vádlott kezéből kivették a pillangókést, a támadó azonban továbbra is agresszív maradt, dulakodni kezdett a másik lánnyal.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett

Közben mindketten a földre estek, egymást rángatták és több helyen megütötték. A bántalmazás következtében a megtámadott lány szúrt, életveszélyes sérüléseket szenvedett – ismertette a törvényszéki közlemény.

Beismerte

Az életveszélyes testi sértéssel vádolt lány az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a jogáról a tárgyaláshoz. A törvényszék a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Napok óta tervezte

A bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte a kés többszöri használatát, hogy a szúrások életfontosságú testrészeket is értek, valamint azt, hogy a támadó már napokkal korábban tervezte a bűncselekményt és az egyik közösségi oldalon provokálta is a másik lányt.

Megbánta a tettét

Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott rendezett családi körülményeit, azt, hogy szülei is büntetlen előéletűek, a tanulmányait rendezetten végzi, a nyomozás során végig együttműködött a hatósággal, tettét megbánta és beismerő vallomást tett – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében. Az ítélet jogerős.

Ez is Debrecenben történt

Ahogy arról korábban a Kékvillogó.hu is írt, egy debreceni kocsmából érkezett bejelentés 2023. június 3-án délután arról, hogy egy férfi dulakodni kezdett három másik vendéggel, majd kést vett elő és azzal fenyegette vitapartnereit. Egyik haragosának a kezét megsebesítette, majd elmenekült a helyszínről

Hajdúhadházon fogták el a tettest

A debreceni nyomozók a kapott személyleírás alapján azonnal az elkövető keresésébe kezdtek, majd hajdúhadházi kollégáik közreműködésével pár órán belül azonosították az 55 éves férfit. Otthonában megtalálták, elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. – írta a police.hu.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció