Egy nyilvános telefonfülkéből hívta a rendőröket egy 38 éves férfi. Azt mondta, bombát helyezett el egy újbudai bevásárlóközpontban, és hamarosan aktiválódni fog a szerkezet.

Bombariadó miatt ürítettek ki egy plázát

Egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy fel fog robbantani egy 11. kerületben található plázát. Biztonsági okokból az épületet kiürítették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem sok idő volt az épület kiürítésére

A telefonáló azt állította, hogy a bomba 15 perc múlva fel fog robbanni. Az idő rövidsége miatt nem volt más választás, ki kellett terelni az embereket a plázából.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vaklárma volt

A plázát alaposan átvizsgálták, robbanószerkezet után kutatva. Kiderült azonban, hogy a nyilvános fülkéből telefonáló férfi nem mondott igazat, hiszen semmilyen bombát nem találtak a szóban forgó bevásárlóközpontban.

Elfogták a telefonálót

A rendőröknek két órán belül sikerült beazonosítani azt, hogy ki hívta őket. Egy 38 éves férfiról volt szó, akit hamarosan el is fogtak. Ezt követően a 11. Kerületi Rendőrkapitányságon előállították.

Kihallgatták

T. Zoltán elismerte a bűncselekmény elkövetését a kihallgatása során. Elárulta azt is, hogy mi volt az indítéka. Féltékeny és mérges volt a plázában dolgozó barátnőjére.

Ezek is érdekelhetnek!

Véget ért a nyomozás

Az eset több mint egy évvel ezelőtt, 2022. június 7-én történt, a nyomozást azonban csak a napokban zárta le a rendőrség. A nyomozás iratait elküldték az ügyészségnek. A köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt emelhetnek vádat a férfi ellen.

Több üzletben is volt bombariadó mostanság

Május végén Páyton, a Tesco Express áruházban volt bombariadó. Budakeszin, szintén egy Tesco áruházat hasonló okokból kellett akkoriban kiüríteni. A dolgozókat és a vásárlókat az üzletek haladéktalan elhagyására szólították fel.

Csepelen második világháborús bombát találtak

A Fácánhegyi úton, egy építési területen találtak világháborús szovjet légibombát. A hatástalanításhoz kiürítették a területet százméteres körzetben. Egy száz kilogrammos, éles orrgyújtószerkezetű bombáról volt szó.

Elszállították, de előbb hatástalanítani kellett

Annak érdekében, hogy a robbanótestet biztonságban el lehessen szállítani, biztonsági lépéseket kellett tenni. Előbb hatástalanították a szerkezetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Allee/Funiq.hu