Az Újpesti-öbölben került bajba egy fiatalember. A parton lévők közül egy ember megpróbált segíteni rajta, de hiába úszott utána, nem találta már. Amikor megtalálták a fiatalembert, már nem élt.

Szombat délután történt

A Duna egyik olyan részén ment fürdeni a 29 éves férfi, ahol nem lett volna szabad. Az Újpest-öbölben elmerült a román vendégmunkás, amit a partról többen is láttak. A Kékhírek.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megpróbáltak segíteni rajta

Amikor az egyik parton álló személy látta, hogy nagy bajban van a folyóban lévő férfi, utána úszott. Elmondása szerint legalább 20 métert úszott, de hiába, akkor már nem találta a fiatalembert. A zavaros vízben elmerült, és többet nem látták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ittas lehetett

A férfi vélhetően részeg lehetett, ugyanis láttak egy flakont a parton, amiből bort ivott. Egy horgász elmondta a TV2 számára, hogy a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentők is nagy erőkkel keresték a férfit. Erőfeszítéseik ellenére nem tudták élve kiemelni a vízből.

A levegőből és szárazföldről is keresték

A fiatalember hollétét minden eszközzel megpróbálták felkutatni. A vízirendészet valamint a katasztrófavédelem búvárai hamar a helyszínen voltak. A férfinek azonban már csak a holttestét találták meg a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségével.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat posztja az eset kapcsán

Másfél óra keresés után találták meg a férfi testét

“A búvárok víz alatti merüléssel kezdték meg a meder átvizsgálását, míg a víz felszínén szonárral is folyt a keresés. Mintegy másfél óra múlva találták meg a férfi testét, és kiemelték a dunából” – mondta el Kisdi Máté Márk, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője.

A mesterséges intelligenciát is bevetették

Egy mesterséges intelligenciára épülő szonárgép mutatta meg, hogy merre van a férfi teste. Az eszközt 30 centiméteres vízmélységbe kell helyezni. Ezt követően körbe kell forgatni a víz alatt, mint egy kamerát.

Egy x jelölte a férfi testének helyét

A gép a vízből történő kiemelést követően egy x jellel mutata meg, hogy milyen irányban és hol található a szerencsétlenül járt férfi. 28 méterre volt a parttól. Az eszköz segítségével négy perc alatt megtalálták az eltűnt vendégmunkást.

A TV2 riportja az esetről

Csak a kijelölt szakaszokon lehet a Dunában fürdőzni

A szakemberek újból felhívták a figyelmet arra, hogy kizárólag a kijelölt szakaszokon szabad megmártózni a Dunában. Mindenütt máshol veszélyes a gyors sodrású folyóba menni. Ide kattintva megtalálható, hol vannak ezek a kijelölt helyek. A Kékhírek.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az eset helyszínén készült fotó – Forrás: Pest Megyei Kutató-Menőt Szolgálat