Hat év börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy szabolcsi férfit, aki két évvel ezelőtt megverte a nagyanyját, emiatt az idős asszony a kórházban meghalt.

A férfi rendszeresen ivott

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ítéleti tényállás szerint a 73 éves asszony és unokája együtt élt egy Szabolcs megyei családi házban, ám a férfi rendszeres alkoholfogyasztása miatt gyakran veszekedtek.

FRISS! Rátámadt a gazdájára egy macska, a nő súlyosan megsérült

Többször megütötte az idős asszonyt

A férfi 2018. november 23-án erősen ittas állapotban ismét összeveszett az idős asszonnyal, akit a karjánál fogva megragadott és többször megütött. A nő a földre esett, beütötte a fejét, amitől eszméletlen állapotba került. 

Mentőt hívtak

A férfi megijedt a tettétől és a szomszédjától kért segítséget. A kihívott mentők kórházba vitték az asszonyt, de az életét már nem tudták megmenteni.

EZ IS ÉRDEKELHET: Ez tényleg megtörtént? Fél órán belül kétszer fosztottak ki egy férfit a 4-6-os villamoson – videó

Már korábban is bántalmazta az idős asszonyt

A szóvivő megjegyezte, a halált okozó testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfi korábban már volt büntetve: szintén a nagyanyja sérelmére elkövetett testi sértés kísérlete és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt egy év hat hónap – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

Börtönbe kell mennie

Mivel tettét a próbaidő alatt követte el, a bíróság elrendelte a korábban kiszabott börtönbüntetés végrehajtását is – tette hozzá Resán Dalma.

NE HAGYD KI! Haragudott főnökére, kocsmai erőszak lett a vége

Fellebbeztek

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kiemelt kép: Illusztráció