A józsefvárosi rendőrök két embercsempészt fogtak el a főváros 8. kerületében, akik 22 illegális migránst szállítottak egy kisbuszban.

Gyanús jármű

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2023. október 25-én 3 óra 26 perc körül érkezett bejelentés egy Kisfaludy utcában lévő gyanús gépjárműről. A kerületi egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, ahol egy Ford Transitban 22, magát török állampolgárnak valló embert találtak, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kapitányságra vitték őket

A rendőrök a 15 férfit, három nőt és négy kiskorút a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Készenléti Rendőrség beosztottjainak segítségével a kerületi kapitányságra vitték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megpróbáltak elszökni

A járműtől két férfi próbált elfutni az intézkedő rendőrök elől, de a 39 éves azerbajdzsáni és a 31 éves grúz állampolgárt perceken belül elfogták. Utóbbival szemben a rendőrök a jogszerű intézkedéssel szembeni ellenszegülés megtörésére elektromos sokkolót alkalmaztak, ami nem okozott sérülést.

Embercsempészés gyanúja

A két férfit szintén a kerületi kapitányságra állították elő, a Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.​

Lövések Szentendrén

Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is hírt adott Kiskunmajsától Budapesten át Szentendréig üldöztek egy embercsempészt a zsaruk október elején. A fegyverét is használó rendőr elmondta, 20 esztendős pályafutása során először kellett ilyesmihez folyamodnia. Az előtt akartak cselekedni, hogy megtelnek az utak.

Szentendrén sem adta meg magát az embercsempész

Az embercsempész egy sötét színű kombival menekült. Az Audi sofőrje Szentendrén ráhúzta a kormányt a rendőrökre, akik lezárták az utat. 180 kilométeren át zajlott az üldözés.

Megszólalt az a rendőr, akinek el kellett sütnie a fegyverét

Bátka Szabolcs zászlós a rendőrség által megosztott videóban mesélte el a történteket. Már távolról látták, ahogy érkezik az Audi. Négy-öt rendőrautó követte, nagy sebességgel zajlott az üldözés.

A lakók biztonságát tartották szem előtt a zsaruk

A rendőrök célja az volt, hogy ne tudjon az embercsempész eljutni a Dunakanyarig, hogy ne legyen nagyobb baj. A 11-es főút lezárására 3:34-kor került sor, a lövések egy perccel később dördültek el. Az autó 3:39-kor állt meg.

Muszáj volt közbelépni

A zsaruk szerették volna elkerülni, hogy az üldözés még akkor is folytatódjon, amikor a környéken lakók dolgozni, a gyerekek pedig iskolába indulnak. Mindenképpen meg akarták előzni, hogy balesetveszélyes helyzet alakuljon ki a zsúfolt utakon. A határozott fellépésnek meg is lett az eredménye.

9 menekültet szállított az embercsempész

A sofőr Szlovákiába szeretett volna eljuttatni 9 személyt. Mindent elkövetett annak érdekében, hogy egérutat nyerjen. Amikor ráhúzta a kormányt Bátka Szabolcsra, a rendőr a fegyveréhez kapott.

A kollégái észlelték, mire készül

A rendőr elmondta, hogy csőre töltötte a fegyverét. Ezt a mögötte haladó kollégái elmondása szerint biztosan észlelték. Erre abból tudott következtetni, hogy az összes rendőrautó lelassított valamennyire.

Háromszor lőtt az autóra a rendőr

Bátka Szabolcs mindháromszor az autóra célzott. Ez volt az első eset 20 éves pályafutása során, hogy használnia kellett a fegyverét éles helyzetben. A lövések következtében a kocsi jobb első kereke defektet kapott. Ekkor ő és társai autóba szálltak, majd a követett Audi után eredtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció